Hdp'den kanun teklifi: öğrenci yurtları ücretsiz olsun

HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, öğrenci yurtlarının ücretsiz olması için kanun teklifi verdi. Teklifin gerekçesinde, "Kamusal bir görev olan yurtların yüksek fiyatları ve özel yurt fiyatlarının öğrenciler tarafından karşılanamayacak düzeyde olması sebebiyle üniversite öğrencileri barınma haklarını talep etmek için itirazlarını yükseltmektedir" denildi.

Haberler 05.10.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Grup Bakanvekilleri Meral Dan Beta ve Saruhan Oluç, örenci yurtlarnn ücretsiz olmas için Barnma Hakknn Salanmas Kapsamnda Üniversite Örencilerine Gerekli Desteklerin Verilmesine Dair Kanun Teklifini, TBMM Bakanlna sundu.

YURTLAR ÜCRETSZ OLSUN

Kanun teklifinde kamu yurtlarnn tamamen ücretsiz olmas, özel yurtlarda kalan örencilerin barnma ücretlerinin ise Gençlik ve Spor Bakanl tarafndan karlanmas ile yurtlarda barnma imkn olmayan örencilerin barnma ücretlerinin de valiliklerce karlanmas düzenleniyor.

Teklifin gerekçesinde, Anayasann 5. maddesine göre, devletin; siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldrmaya, insann maddi ve manevi varlnn gelimesi için gerekli artlar hazrlamaya çalmak ile 57. maddesine göre de konut ihtiyacn karlayacak tedbirleri almakla sorunlu olduu vurguland.

Ana Sayfaya Git