Hdp'den kanun teklifi: öğrenci yurtları ücretsiz olsun

HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, öğrenci yurtlarının ücretsiz olması için kanun teklifi verdi. Teklifin gerekçesinde, "Kamusal bir görev olan yurtların yüksek fiyatları ve özel yurt fiyatlarının öğrenciler tarafından karşılanamayacak düzeyde olması sebebiyle üniversite öğrencileri barınma haklarını talep etmek için itirazlarını yükseltmektedir" denildi.

Hdp'den kanun teklifi: öğrenci yurtları ücretsiz olsun

HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, öğrenci yurtlarının ücretsiz olması için "Barınma Hakkının Sağlanması Kapsamında Üniversite Öğrencilerine Gerekli Desteklerin Verilmesine Dair Kanun Teklifini", TBMM Başkanlığına sundu.

YURTLAR ÜCRETSİZ OLSUN

Kanun teklifinde kamu yurtlarının tamamen ücretsiz olması, özel yurtlarda kalan öğrencilerin barınma ücretlerinin ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanması ile yurtlarda barınma imkânı olmayan öğrencilerin barınma ücretlerinin de valiliklerce karşılanması düzenleniyor.

Teklifin gerekçesinde, Anayasa'nın 5. maddesine göre, devletin; "siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmak" ile 57. maddesine göre de "konut ihtiyacını karşılayacak tedbirleri" almakla sorunlu olduğu vurgulandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz