“Hiçbir yardımdan faydalanamıyoruz”

Diyarbakır Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Mehmet Oruç, ek ders karşılığında geçimlerini sağlayan binlerce usta öğreticinin devletin hiçbir yardımından faydalanamadığını söyledi.

Haberler 03.05.2020 - 23:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Oruç, yapt yazl açklamada Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann bakanlnda 12 Mart tarihinde gerçekletirilen toplantda dünyada hzla yaylan Covid-19 salgn nedeniyle baz tedbirler alnmasna karar verildiini anmsatt.

Oruç, bu süreçte bakanla bal örgün ve yaygn eitim kurumlarnn tatil edilip bu eitim kurumlarnda görev yapan yönetici ve öretmenlere genel idari izin verilerek maalarnn yannda ek ders ücretini de almalarnn salandn kaydetti. Oruç, ayni ii yapan ve sadece ek ders ücretiyle aile geçindiren usta öreticilerin ise Covid-19 salgn nedeniyle kurslar biten yenileyemeyen eitimcilerin madur olduklarn vurgulad.

SÖZLER TUTULMALI

Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun 1 Nisanda Usta öreticilere ve ücretli öretmenlere, uzaktan eitim balad günden itibaren ödeme yaplacak sözünü hatrlatan Oruç, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrakn da Usta öreticiler ve ücretli öretmenlerin ek ders ücretleri ödenecek açklamasna ramen maduriyetlerin giderilmediini aktard.

Sigortalarnn olmadn anlatan Oruç, açklamasn öyle devam ettirdi;

Kadrosuz usta öreticiler 6 ila 9 ay aras ek ders ücreti karlnda MEBe bal çalan öretmenlerdir, ksa süreli kurslar belli zaman aralklaryla yenilenmektedir. 657ye tabi olan usta öreticiler, resmi tatillerde ücret alamamakta, ayn zamanda kdem tazminat haklarna da sahip olmamakla birlikte isizlik fonundan da yararlanamamaktadrlar. Covid-19 sebebiyle pandemi ilan edilmi ve mevzuattan dolay kurslar biten öretmenlerin maalar kesilmi ve sigorta çklar yaplmtr.

HçBR YARDIM ALMIYORUZ

Usta öreticilerin bu süreçte çok madur olduunu dile getiren Oruç, hiç bir usta öreticinin isizlik maandan ve devletin açklad 1000 TL ve SYDVnn verdii hiç bir yardmdan faydalanamadklarn öne sürdü.

Ana Sayfaya Git