Huzur geldi kurslar arttı!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde sağlanan huzur ortamı dolayısıyla Halk Eğitim Merkezindeki kurslara da ilgi arttı.

Haberler 15.12.2016 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

14 Aralkta uygulanan sokaa çkma yasa kapsamnda balatlan operasyonun baaryla tamamland, 145 teröristin etkisiz hale getirildii, 109 teröristin sa ele geçirildii, 518 barikatn kaldrld, 270 hendein kapatld, tuzaklanan 838 el yapm patlaycnn imha edildii, 19 Ocaktan itibaren de sokaa çkma yasann ksmen kaldrld ilçede terörün izleri bir bir silindi.

Halk Eitim Merkezinde geçen yl açlan 10 kursta 60 kursiyer eitim alrken, terör saldrlar nedeniyle bu eitim kesintiye uramt. Bu yl düzenlenen 55 kursa bin 800 kursiyer katlrken, okuma yazma, diki ve oyunculuk gibi alanlarda açlan kurslara katlan gençler aldklar eitimden memnuniyet duyuyor.

Silopi Halk Eitim Merkezi Müdürü Osman Bilen, yapt açklamada, huzur ortamnn salanmas ile çeitli alanlarda açlan kurslara youn ilgi olduunu, artk yer tahsis etmekte zorlandklarn söyledi.

Bilen, geçen yl planlama yapmalarna ramen terör olaylarndan dolay birçok kursu açamadklarn dile getirerek, Milli Eitim Bakanl Hayat Boyu Örenme Genel Müdürlüünce, geçen yl olaylardan dolay gerçekletirilemeyen kurslarn telafisine yönelik genelge yaymlandn anlatt.

KURS SAYISI ARTI KURSYER ARTTI

Gençlerin geleceine bir nebze olsun katkda bulunmak amacyla kamera önü oyunculuk, diki, oyunculuk gibi farkl alanlarda kurslar düzenlediklerini belirten Bilen, okuma yazma kursunun da youn ilgi gördüünü ifade etti.

Bilen, kursa 20 ila 60 ya aras kadnlarn katldn anlatarak, kadnlarn eitimden mahrum kalmamas için youn bir ekilde çalma yürüttüklerini kaydetti.

Halk oyunlar kursunda eitim alan Songül Ünver, kursa katlmaktan mutluluk duyduunu belirterek, ald eitim ile kendi kültürüne ait oyunlar tantmaktan memnun olduunu söyledi.

Taybet Bildik de diki kursuna katldn dile getirerek, bu imkan kendilerine salayan herkese teekkür etti.

Okuma yazma kursunda eitim alan Suriyeli Leyla Kaje de Suriyeden geldiini ve Türkçe örenmeyi çok istediini aktararak, yava yava bu dili örenmeye baladn ifade etti.

Ana Sayfaya Git