Huzurla öğrenci akın etti!

Şırnak Üniversitesinde, il merkezi ve ilçelerde 4 yıl önce çukur kazıp barikat kuran, yollara, çukurlara ve barikatlara patlayıcı tuzaklayan PKK'lıların saldırıları nedeniyle bin 155'e düşen öğrenci sayısı tesis edilen huzur sayesinde bu yıl 3 bin 115'e ulaştı.

Haberler 27.09.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak Üniversitesi (Ü) terör örgütü PKKnn saldrlaryla kaybettii örenci saysn, kentte salanan huzur ile kazand.

rnakta 4 yl önce ehir merkezi ve ilçelere çukur kazp barikat kuran, yollara, çukurlara ve barikatlara patlayc tuzaklayan PKKl teröristlerin eitimi hedef alan saldrlar, üniversite için bu kenti tercih eden örenci saysn da düürdü.

PKKl teröristlerin saldrlar nedeniyle 2016 ylnda bin 155e düen örenci says, güvenlik güçlerince gerçekletirilen baarl operasyonlarn ardndan tesis edilen güven ve huzur ortamnda bu yl 3 bin 115e ulat.

rnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsünde çok sayda bölümde lisans ve ön lisans düzeyinde örencilerin talebi üzerine kontenjanda yüzde 100 dolulua ulald.

- 65 ilden örencilerin tercihi oldu

rnak Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öretim Üyesi brahim Baz, AA muhabirine yapt açklamada, 11 yl önce kurulan üniversitenin ehirde lokomotif görev üstlendiini belirterek, 2016 ylnda kentte yaanan terör saldrlarnda ciddi örenci kayb yaadklarn söyledi.

Bu olaylarn balamas sadece ehirde huzuru bozmad, kente yönelik algy da deitirerek öretim üyeleri ve örencileri uzaklatrd. diyen Baz, unlar kaydetti:

Güvenlik güçlerimizin baarl operasyonlarnn ardndan devletimizin salad huzur sayesinde bine düen örenci saymz bugün itibaryla 3 bin 115e yükselttik. u an 65 ilden üniversitemizi tercih eden örencilerimiz var. Yeni bölümler açld. Tp fakültesi açlmasna doru ilerlemek istiyoruz. Buna bölgesel açdan ihtiyaç var.

Baz, açlan salk meslek okulunda yetitirilen teknik elemanlarla bölgenin ara eleman ihtiyacn karlamaya çaltklarn ifade ederek, amaçlarnn arayan deil aranan eleman yetitirmek olduunu aktard.

Öretim üyesi ve örenci saymzda ciddi bir art oldu. Birkaç yl içerisinde 7-8 bin gibi bir ortalama yakalayacamz düünüyoruz. diyen akademik personel saysnn da 4 ylda 162den 290a yükseldiini ifade etti.

rnak Üniversitesinin Türkiyenin fiziksel olarak en iyi üniversitelerinden biri olduuna iaret eden Baz, Örenci saymz ve kaliteyi artrdmzda rnak ve üniversitemiz baka ekilde anlacaktr. diye konutu.

- Örenciler mutlu

Balkesirden gelerek Ü lahiyat Fakültesinde örenimini sürdüren Doan Özçaml, endie ile geldii kentte güzel bir ortamla karlatn söyledi.

Bata çok korkarak geldim. Ancak güzel bir üniversite ve huzurlu bir ortam var. diyen Özçaml, kentteki ilk yl olmasna ramen yllardr rnakta yayormu gibi hissettiini belirtti.

Kentteki vatandalar scak ve samimi bulduunu anlatan Özçaml, yi ki gelmiim diyorum. ifadelerini kulland.

Gaziantepten gelen örencilerden Hasan Klç da rnakta memleketinden daha sk dostluklar edindiini belirterek, bu kentte üniversite okumaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Klç, Bölge hem yerleim hem de eitim açsndan çok iyi. En iyi üniversitelerden birine gelmekten mutluyum. eklinde konutu.

Berna çelebi ise Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulunda okumak için rnak Üniversitesini tercih ettiini belirtti.

çok güzel bir ortamda örenimini sürdürdüünü anlatan çelebi, Her geçen gün örenci says artyor. Geldiimde korkarak geldim ama imdi iyi ki buray tercih etmiim diyorum. Aksini düünseydim geçi yapardm. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git