İlk kez il dışına çıkıyorlar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının "Okul Destek Projesi" kapsamında Şırnak'ta yaşayan, daha önce il ve ilçe dışına çıkma imkanı bulamayan 36 öğrenci Gaziantep, Nevşehir ve Kayseri gezisine uğurlandı.

Haberler 17.12.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta yaayan, daha önce il dna çkma frsat bulamayan 36 örenci Gaziantep, Nevehir ve Kayseri gezisine katld.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnn, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinin Deerlendirilmesi Program kapsamnda uygulanan Okul Destek Projesi ile rnakn il ve ilçelerindeki 36 ilkokul ve ortaokul örencisi için gezi program yapld.

lk kez il dna çkmann mutluluunu yaayan örenciler, 5 gün boyunca Gaziantep, Nevehir ve Kayserinin tarihi ve kültürel mekanlar gezme frsat bulacak.

BU GEZ BZE çOK Y GELECEK

Cizre Otogarnda bir araya gelen, geziye katlacak örencilerden Muhammed Elçiolu, gezinin kendilerine moral katacan ve derslerine motivasyonlarn artracan söyledi.

Bu gezi bize çok iyi gelecek. lk defa rnak dna çkyorum, çok mutluyum. diyen Elçiolu, salanan bu imkandan dolay Bakanla müteekkir olduunu belirtti.

lk kez bir geziye katldn anlatan Elçiolu, bu tür programlarn daha artrlmasn istediklerini dile getirdi.

Rojin Eco, gezi ile hiç görmedikleri ve merak ettikleri illeri ziyaret etme imkan bulacaklarn söyledi.

Hayal etmediim yerlere gideceim çünkü hiç geziye gitmedim. Gezi sayesinde sürekli televizyon ve gazetelerden gördüümüz yerleri görüp, gezerek hayallerimi gerçekletireceim. ifadelerini kullanan Eco, programda emei geçenlere teekkür etti.

Hakan Akçam ise kendi imkanlar ile geziye gitme frsat bulamadklarn anlatarak gezinin örencilere moral olduunu belirtti.

Yaad mutluluu dile getiren Akçam, yetkililere teekkür ettiini dile getirdi.

Aile Sosyal Politikalar l Müdürü Muzaffer Akçam, Bakanlkça uygulanan proje kapsamnda belirlenen pilot 23 ilden birinin de rnak olduunu söyledi.

Projenin amacnn sosyal ve kültürel etkinlikleri artrmak, ailelerde çocuk adna farkndalk oluturmak, çocuklara okul d zamanlarda kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkan sunmak olduunu anlatan Akçam, bu kapsamda ilden 36 örencinin 3 ili gezme görme imkan bulacan aktard.

Akçam, örencilerin ilk kez il dna çktna iaret ederek, Gezi sonrasnda da çocuklar kütüphaneye kaydedeceiz. Kaynak kitaplar alacaz. l protokolü ile bir yemek organizasyonunda bir araya gelecekler. diye konutu.

Daha sonra örenciler Müdürlüün tahsis ettii otobüsle uurland.

Ana Sayfaya Git