İmam hatip okullarının başarısı her geçen yıl artıyor

Liselere Geçiş Sınavı (LGS)'nda imam hatip ortaokullarında eğitim gören öğrencilerin gösterdikleri başarı, büyük takdir topluyor.

Haberler 23.07.2020 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mill Eitim Bakanl tarafndan 20 Haziranda yaplan LGS sonuçlar 16 Temmuzda açkland.

Haziranda yaplan merkezi snavda 42 farkl ilden 181 örenci, bütün sorular doru yantlayarak 500 tam puan ald. Bu örencilerin

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, mam Hatip Lisesi, Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi ile özel okullar için yarp birinci gelen örencilerden çou imam hatip ortaokullarndan çkt. Hafzlk proje imam hatip ortaokullarnda eitim gören 40 hafz örenci, LGSde yüzde 1,5luk dilimde yer ald.

Toplumun manevi alandaki en önemli ihtiyacn karlayan imam hatip okullar, Türkiyenin en baarl okullar haline gelirken imam hatip okullarnda eitim gören örencilerin baars ise her geçen yl artyor.

Mill Eitim Bakanl tarafndan Anadolu imam hatip liselerinde uygulanan temel slam bilimlerinin yan sra fen bilimleri, sosyal bilimler, yabanc dil, sanat ve spor gibi farkl alanlarda eitimlerin zenginletirilmesini salayan program çeitlilii ile örenciler TÜBTAK ve TEKNOFEST bata olmak üzere sanat, spor ve akademik alanlarda da baarlaryla yeni zirvelerin kapsn aralyor.

Ana Sayfaya Git