İntihara kalkışan Hatice artık okuyacak

Babası tarafından zorla evlendirilmek istendiği iddiasıyla çatıya çıkarak intihara kalkışan 20 yaşındaki Hatice’ye yardım eli uzatıldı. Maddi durumları iyi olmadığından kursa gönderilmediğini, babası ile yaşadıkları tartışmanın sonunda evlendirilme korkusu yaşadığını dile getiren Hatice, bu yüzden intihara kalkıştığını belirtti.

Haberler 17.12.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak bir hafta önce babasyla tarttktan sonra intihara kalkan 20 yandaki Hatice Avcya yardm eli uzand. Ailenin yaad durum basna yansynca anlurfa Eyyübiye Belediyesi de harekete geçti. Aileyi ziyaret eden Eyyübiye Belediye Bakan Mehmet Ekinci, Haticenin tüm okul masraflarnn yan sra evin tadilatn da üstlendi. çocuklara elbise ve oyuncak da veren Bakan Ekinci, Malumunuz Eyyübiye ilçesi içerisinde, özellikle eitim noktasnda ciddi çalmalar yapyoruz. Bizim gençlik merkezlerimizde 2 bine yakn üniversiteye hazrlanan örencimiz var. Bu örencilerimizin tabi ki tüm giderlerini de karlyoruz. Hatice kzmz da okumak istiyor. O yeter ki okumak istesin. Biz her türlü imkan onlara salamaya hazrz. Bu yer de hakikaten yaanlamaz bir durumda. Sosyal Yardm Müdürümüzü de talimat verdik. Burann bakm ve onarmn da yapacaklar. nsanca yaanr bir hale getirecekler ifadelerini kulland.

Anne Güzide Avc, yetkililere teekkür ederek, Bakanmdan Allah raz olsun, çok çok sa olasn. Durumumuzu görüyorsunuz, maddi durumumuz yok. Sabahtan akama kadar bir lira, iki lira ile okula gidiyorlar. çalan kimsemiz yok. Zaten i olsa olum alr. Allah sizi bamzdan eksik etmesin ifadelerine yer verdi.

Ekinci, gençlik merkezi yetkililerini de arayarak Haticenin eitimi konusunda her türlü çalmann yaplmas talimatn verdi.

Evlendirilmekten korkuyorum

3 odal evde 12 kiiyle birlikte yaayan Hatice Avc, babasnn onu kursa gönderecek parasnn olmadn söylemesi üzerine intihar etmeye kalktn dile getirdi. Kursa gitmek istediini söyleyen Avc, Evimizin halini görüyorsunuz. Dershaneye gitmek istiyorum, güzel bir evimizin olmasn istiyorum. Kardelerimin geleceini düünmek istiyorum. Aileme bakmak istiyorum. Benimde bir iim olsun, ben de aileme bakaym. Maddi durumum olmad için dershaneye verecek param yok dedi.

Erken evlendirilmekten korktuunu söyleyen Hatice Avc, Babamla tarttm için, dershaneye verecek paramz da yoktu. Ben de o yüzden intihar etmeye kalktm. Babamla tarttm için ilk önce evlendireceim dedi. Sonra evlendirmeyeceim dedi. Yani yine de insan korkuyor eklinde konutu.

Kaderin kaderi de deiecek

Haticeden 2 ya küçük olan kz kardei Kader ise mevsimlik içi olarak çalmaya gittii için eitimini yarda brakmak zorunda kaldn belirtti. Tek isteinin güzel bir evde yaamak olduunu söyleyen Kader, ablas Hatice gibi erken evlilie kar olduunu kaydetti. Okula gitmek istediini söyleyen Kader Avc, Okula gitmek isterim ama halimizi görüyorsunuz. Mecbur olmasam okulu brakmazdm dedi. Kaderin de yetkililerin eve gelmesiyle kaderi deiti. Genç kzn da ablas gibi okula yeniden yazdrlaca belirtildi.

Öte yandan, Avc ailesinin evinin baz pencerelerinde cam bulunmazken bahçesindeki beton merdivenin alt, banyo olarak kullanlyor. Banyonun yan tarafnda ise derme çatma bir tuvalet bulunuyor. Kaps bulunmayan banyo ve tuvalet, bir bez parças ile kapatlyor. ki oda arasndaki salon tipi küçük bölme de mutfak olarak kullanlyor. çaresiz anne, çocuklarna yemeklerini orada hazrlamaya çalyor. Mevsimlik içi olarak çalan ailenin herhangi bir geliri de bulunmuyor.

Ana Sayfaya Git