İşte fedekar öğretmenler!

Diyarbakır’da bir grup öğretmen, köy okulunun çehresini değiştirmek için proje başlattı.

Haberler 30.10.2017 - 07:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde bir grup öretmen, köy okulunun çehresini deitirmek amacyla, Yarmka lkokulu Gülsün adn verdikleri bir proje balatt. Proje çerçevesinde, okulun çevresine duvar ören ve okuma köesi yapan öretmenler, örencilerinin daha iyi bir ortamda eitim görebilmeleri için destek bekliyor.

çnar ilçesine bal Yarmka lkokulunda öretmenlik yapan Muhammed Musab Gümü, okulun eksikliklerini görünce, bir grup öretmen arkadayla birlikte Yarmka lkokulu Gülsün adn verdikleri bir projeyi hayat geçirdi. Proje çerçevesinde genç öretmenler, önce okula bir duvar ördü. Daha sonra ise bahçesine oyun alan, içerisine okuma köesi, duvarlarna çarpm tablosu, ritmik saylar ve harfler yapt. Amaçlarnn örencilerin daha iyi bir ortamda eitim görmelerini salamak olduunu belirten öretmenler, destek beklediklerini ifade etti.

Öretmenlerden Muhammed Musa Gümü, okulun baz eksikliklerinin olduunu görünce okul müdürü ile birlikte kurum ve kurulularla irtibata geçtiklerini ifade ederek, Okul için, Yarmka lkokulu Gülsün projesini balattk. lçe Milli Eitim Müdürlüü ve Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfnn (TOVAK) yardmyla okulun etrafn ördük. Oyun alanlarn yaptk. Ksmet olursa buray yeillendirmeye çalacaz. çeme yapacaz. Amacmz çocuklarn daha iyi bir ortamda eitim görmelerini salamak. Gittiim her yerde bu çaba içerisinde girmeye çaltm. Biz öretmenler toplumun mimaryz. Onlara örnek olmamz gerekiyor. Onlardan beklemek bir hata olur bizim için. Oturduumuz yerlerden bir eyler yapamayacamz için deitirmemiz gerekiyor. lk etapta köylüler pek fazla inanmasa da, bir eyler yaptklarmz gördükleri zaman destek vermeye baladlar. Onlar da çabalamaya balad. Zaten aslnda en güzel tepkide çocuklarn yüzündeki o gülücüklerdir. Onlarn o tepkisini insan gördükten sonra baka herhangi bir olumlu tepki beklemek de pek önemli deil dedi.

Su konusunda skntlarmz var

Köy okullarnn pek çok eksikliklerinin olduuna dikkat çeken Gümü, Su konusunda sorun yayoruz. Temizlii bizim çocuklara öretebilmemiz için öncelikle bu köy okulunda suyun olmas gerekiyor. Su olmad m vereceimiz eylerin bir önemi yok. O yüzden suyun bir an önce getirilmesi gerekiyor. Daha sonrasnda çocuklarmzn kayalk alanlarda oynarken dütüklerinde yaralanmamalar için bir oyun sahasnn olmas gerekiyor. Neticede ehirdeki çocukla köydeki çocuun eit artlarda yaamas gerekiyor. Bunun için baçlar, yardmsever vatandalar bekliyoruz. Okulun bahçesini, snflarn daha güzelletirmemiz gerekiyor. Okulun, bir çocuun evinin odasndan, bahçesinden daha güzel olmas gerekiyor ki çocuk okula koa koa gelsin. Mutlu bir ekilde gelsin diye konutu.

Somutlatrarak öretmeye çalyoruz

Bu yataki çocuklar için somut örenmenin çok önemli olduunu vurgulayan ilkokul öretmeni Hasan Altunkaya, O yüzden somutlatrarak öretmeye çalyoruz. Elimize geçen her materyali kullanmaya çalyoruz. çocuklarn zihinsel becerilerini gelitirmeleri için oyun alanlar yapyoruz. Bunun yannda duvarlarda ritmik saymalar konuldu. Her harf grubunda bir harf köesi yaptk. Bunlar yapmaya devam ediyoruz. imdilik biraz gerideyiz ama en azndan bu çocuklarn daha iyi, daha aklda kalc örenmeleri için elimizden geleni idarecilerimizle beraber yapmaya çalyoruz. Umarm baarl olacaz. Bunun bir yardmlama içerisinde olmas gerekiyor. Bu yardmlama için de gerekli sosyal kurululardan, sivil toplum örgütlerinden yardm bekliyoruz ifadelerini kulland.

çabamz tüm köyün okulu sahiplenmesi

Okul Müdürü Narçin Akul ise çocuklarn sosyal ortama ihtiyacnn olduunu dile getirerek, unlar kaydetti:

u an köyde park veya çocuklarn oynayabilecekleri bir alanlar yok. Okulumuzun bahçesini en azndan çocuklarn bir sosyal alan olarak da düzenlemek istedik. Bunun için çabalyoruz. Her kuruma da müracaat etmeye çalyoruz. Destek alabilirsek en azndan köyümüze bir çocuk park yapmak istiyoruz. Voleybol ve basketbol oynayabilecekleri bir alan yapmak istiyoruz. Okulu sadece öretim alan deil de köyün bir sosyal ortam haline getirmeye çalacaz. Sadece çocuklar için deil okul zaman dnda köyün gençleri voleybolunu, basketbolunu oynasn istiyoruz. Böylece tüm köyün okulu sahiplenmesini istiyoruz. çabamz bu yönde.

Ana Sayfaya Git