Kırsaldaki eğitim

Kırsal kesimde büyüyen çocukların motor becerilerinin, kentlerdeki çocuklara göre daha iyi olduğu ve kendilerini daha hızlı geliştirebildikleri kaydedildi.

Haberler 05.07.2019 - 23:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Finlandiyadaki University of Jyvskyldaki akademisyenlerin aratrmasna göre, krsal kesimde büyüyen çocuklar ehirlerde yaayan yatlarna oranla daha özgür bir ortamda büyümeleri ve açk alanda yapabildikleri faaliyetler dolaysyla becerilerini daha hzl gelitirebiliyor.

Krsalda büyüyen çocuklar

ehirlerdeki daha organize edilmi oyun faaliyetlerine karn, krsaldaki çocuklarn yapsal olmayan oyunlar, çocuklar okula hazrlyor ve sosyal güvenlerini artryor. Motor becerileri çocuklarn yaz yazmay veya bisiklete binmeyi örenmeleri ve kendi kendilerine giyinmeleri gibi becerilerin gelimesinde büyük önem tayor. Aratrma göre, açk alanda yaplan aktiviteler de bu becerilerin gelimesini hzlandryor.

Aratrma kapsamnda 3 ve 7 ya aralndaki, bine yakn çocuun gözlemlendii bildirildi. Aratrmaya göre, her 10 çocuktan birinin motor becerilerini gelitirmesi gecikiyor.

Aratrmay kaleme alan yazar Donna Niemistö, yaz dönemlerinin aile olarak darda vakit geçirmek ve çocuklarn motor becerilerini gelitirmek için harika bir zaman olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git