Kız öğrencilerimiz mühendis olsun!

Bakan Selçuk, ''Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve özel sektör iş birliğinde 'Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi' yürütülmektedir. Proje ile mühendis olmak isteyen kız öğrencilerin her alanda desteklenerek, onların mesleğinin örnekleri haline gelebilmesini sağlamayı amaçladık.'' dedi.

Haberler 13.03.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, her yl mart aynda BM Genel Merkezinde düzenlenen BM Kadnn Statüsü Komitesi 63. Oturumu toplantlar çerçevesinde Kadn ve Demokrasi Dernei (KADEM) tarafndan düzenlenen Genç Kzlar için Sosyal Koruma: Gelecee ba Projesi konulu yan etkinlikte konutu.

Bir ülkede ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalknma hedefinin baarlmasnn, kadnn hayatn her alannda hak ettii yeri almasyla mümkün olacan vurgulayan Selçuk, Kadnn güçlü olduu bir ülkede, aile ve toplum da güçlü olur. Bu nedenle, Bakanlk olarak çalmalarmzda Güçlü Kadn, Güçlü Aile, Güçlü Toplum ilkesini esas alyoruz. dedi.

Selçuk, Türkiyede son 16 ylda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann liderliinde kadnlarn güçlenmesi için reform niteliinde anayasal ve yasal düzenlemeler yapldn anlatarak, unlar söyledi:

Hükümet programlarmz ve dier üst politika belgelerimizde, kadnn güçlenmesini ve hayatn her alannda hak ettii yeri almasn temel hedeflerimiz olarak benimsedik. Kadnn toplumdaki yerinin güçlendirilmesi, kadn-erkek frsat eitliinin salanmas, kadna yönelik iddet ve istismarn ortadan kaldrlmas Bakanlmzn kadn politikalarnn temel ilkeleridir. Bu çerçevede, kadnn i gücüne katlm ve istihdamnn artrlmas, kadn giriimciliinin desteklenmesi de Bakanlmzn öncelikli çalma alanlar arasnda yer almaktadr. Zira kadnn güçlenmesi hepimizin meselesidir. Bu nedenle, bata Bakanlmz ve ilgili tüm kamu kurumlar olmak üzere; üniversitelere, yerel yönetimlere, sivil toplum kurulularna ve medya temsilcilerine büyük sorumluluklar dümektedir.

KIZ ÖRENCLERN ETM

Selçuk, Bakanlk olarak kz çocuklarnn okullama orannn artrlmas, erken yata ve zorla evliliklerinin önüne geçilmesi ve sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda baarl olabilmesi için birçok çalma yürüttüklerini aktard.

Kz çocuklarnn okullama orannda önemli baarlara imza attklarn kaydeden Selçuk, Nitekim ülkemizde kz çocuklar için ortaöretim kademesinde net okullama orann iki kat, yüksekörenimde ise üç kat arttrdk. Geleceimize k tutan çocuklarmzn ve gençlerimizin eitimli bireyler olarak yetimesini salarsak, güçlü aile ve güçlü toplum hedefimize ulaabileceimize inanyorum. diye konutu.

Selçuk, Türkiyede, sadece ekonomik yetersizlikler sebebiyle çocuklarn devlet korumasna alnmasn önlemek amacyla yürütülen Sosyal ve Ekonomik Destek uygulamasnn kapsamnn 2018 ylnda Okul Destek Projesi ile geniletildiini ve proje ile bin 70 kz çocuuna ulaldn ifade etti.

Eitim yardmlar kapsamnda yürütülen programlar içerisinde, eitim materyali yardmlar, öle yemei yardm, artl eitim yardm, ücretsiz ders kitab, örenci tama barnma ve iae yardm, engelli örencilerin ücretsiz tanmas ve yurt yapm projeleri bulunduunu söyleyen Selçuk, sözlerini öyle sürdürdü:

Ana Sayfaya Git