Kaldırımı olmayan yol!

Batman’da Demokrasi Bulvarı'ndaki yol genişletme çalışmasından sonra kaldırımların düzenlenmemesinden kaynaklı yayalar zor anlar yaşıyor.

Haberler 30.09.2019 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda Demokrasi Bulvarndaki araç trafiinin, Turgut Özal Bulvar yönünde skmas nedeniyle 31 Mart seçimleri öncesinde yol geniletme çalmas balatld. Karayollarna ait olan yolun geniletme çalmasn Batman Belediyesi üstlenirken, yol geniletme çalmas Mays aynda sona erdi. Bulvarn kaldrmlarnn bugüne kadar yaplmamas ise özellikle okullarn dalmas srasnda oluan youn trafik nedeniyle örenciler zor anlar yayor.

HESABINI KM VERECEK?

Ölüm tehlikesi yaadklarn ifade eden lise örencisi Nurulllah Öncer, Geçen gün araçlarn geçiinin yasak olduu güvenli çizgide olmama ramen neredeyse bir araç bana çarpacakt. Araçlar arkamzdan da geldii için onlar göremiyoruz. Burada bamza bir ey gelse hesabn kim verecek? diye sordu.

KALDIRIM VE ÜST GEçT

Kaldrm yaplmasnn art olduunu dile getiren örencilerden Mehmet Emin Doantekin ise, Batman Barosunun arkasnda en az 5 okul var. Okuldaki en az bin örenci, bu yolu kullanyor. Okul çk saatinde buras kalabalk oluyor. Her okul çknda ölüm tehlikesi yayoruz diye konutu.

Kaldrmn yan sra trafik klarnda kardan karya geçii kolaylatracak bir yaya geçidine de ihtiyaç olduunu ifade eden Gülbahar Sönmezsoy da, Buraya kaldrm art dedi.

KISA SÜREDE YAPILACAK

Konuya ilikin görütüümüz Batman Belediyesi Fen leri Müdürü Alamettin Kilvan, yol geniletme çalmasnda karayollarnn asfalt desteiyle yolu yaptklarn söyledi. Mays aynda bitirilen yolun kaldrm yapm iinin karayollarnn sorumluluunda olduunu ifade eden Kilvan, karayollarna yaz yazacaklarn ve kaldrmn yaplmasn talep edeceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git