"Kaliteli eğitim için imam hatipler tercih edilmeli"

Katsayı adaletsizliğinin kalkması ve orta kısımlarının yeniden açılmasının ardından imam hatip liselerinin başarısı her geçen gün artıyor.

Haberler 28.08.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖNDER Batman ube Bakan Mehmet Nezir Ceylan, imam hatip liselerinin katsay adaletsizliinin kalkmas ve orta ksmlarnn yeniden açlmasndan sonra baarlarnn her geçen gün arttna dikkat çekerek, kaliteli eitim için bu okullarn tercih edilmesi gerektiini söyledi.

Üniversite giri snavlarnda önemli baarlara imza atan imam hatip liselerinde okuyan örenciler, YKSden aldklar puanlarla da dikkatleri üzerlerine çektiini ifade eden Ceylan, özellikle 2014 ylnda eitim ve öretime balayan proje imam hatip liselerinin ilk mezunlarn vermesi de bu baarda önemli bir rol oynadn belirti.

mam hatip okullarndaki eitim kalitesinin her geçen gün artna dikkat çeken Ceylan, baarlara imza atan ve proje okulu seçilen Zeynel Bey Erkek Anadolu mam Hatip Lisesi ile TP Fatma Zehra Kz Anadolu mam Hatip Lisesi, mesleki derslerinin yannda fen ve sosyal bilimler dersleri de verilerek eitim kalitesinin arttn ifade etti.

Batman bata olmak üzere Türkiye genelinde halkn imam hatiplere olan ilgisinin arttn vurgulayan Ceylan, bunun sevindirici bir gelime olduunu kaydetti.

HL örencisi Batmanda saysal puanda 5inci oldu

mam hatiplerle ilgili olumsuz alglarn olduuna deinen Ceylan, mam hatiplerle ilgili, imam hatipler üniversiteye gidemiyor ve imam hatiplerin baars düüktür diye olumsuz alglar oluturuluyor. Bu alglar yanltr. Söylenilen bu alglar çürütecek bir sürü argümanmz var. Batman Merkez Kz Anadolu mam Hatip Lisemizde bu sene, bizim bir kzmz Türkiye geneli ilk 2 bine saysal puandan girerek Batman Fen Lisesinden mezun olan 120 örencinin 116sn geçerek Batmanda saysal puanda 5inci oldu. Bu örencimiz stanbul çapa Tp Fakültesine yerleti. Bu örencimizin bize gelirken ki puan ortalama bir puand. Fen ve Anadolu Liselerini kazanacak bir puan yoktu. Ancak imam hatipte okuyarak üstün baar elde etti. dedi.

mam hatipler hzla ivme kazanp yükselmi durumdadr

Zeynel Bey Erkek Anadolu mam Hatip Lisesi mezunu ve Batman Üniversitesi slami limler Fakültesi örencisi Yunus Erik, Hem Batmanda hem de Türkiyede imam hatipler hzla ivme kazanp yükselmi durumdadr. Anadolu Üniversitesi örencilerinin yüzde 60 üniversiteye yerleebilirken, u an imam hatip liselerinin proje okullaryla beraber yüzde 80lerde bir yerleme söz konusudur. Ayrca okullarda meslek dersleri dnda ayn düzeyde Anadolu seviyesinde fen ve matematik dersler de aksatlmadan verilmektedir. Batmanda 2 tane olmak üzere Zeynel Bey Erkek Anadolu mam Hatip Lisesi ile TP Fatma Zehra Kz Anadolu mam Hatip Lisesi fen ve sosyal bilimler proje okullarmz bulunmaktadr. Bu okullarda fen ve sosyal bilimler müfredatndan dersler verilmektedir. mam hatip mezunu olarak ailelere önerim; çocuklarn gönül rahatlyla imam hatiplere göndermeleridir. u an imam hatipler karma eitimden arndrlm bir ekildedir. Bu konuda örenci kardelerime tavsiyem udur: Gelin Fen ve Anadolu liselerindeki ayn dersleri imam hatipte görün. dedi.

Ana Sayfaya Git