Kardeş Şehirler Projesi

İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Kardeş Şehirler Projesi" kapsamında, Bitlis ile Artvin arasında gönül köprüsü kuruldu.

Haberler 05.08.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca yürütülen Karde ehirler Projesi kapsamnda Bitliste bulunan Artvin heyeti, memleketlerine uurland.

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, gazetecilere yapt açklamada, dünyaya k saçan ve müze kenti olarak adlandrlan Bitliste, Artvinden gelen heyeti arladklarn kaydetti.

Bu heyete Bitlis merkez ile Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerindeki bütün tarihi, kültürel ve doal güzellikleri tantma frsat bulduklarn anlatan Gencan, öyle konutu:

Güzel bir programd. Artvinli kardelerimiz hiç görmedii ekilde buradan çok farkl duygularla ayrld. Maalesef corafyamzla alakal bir ön yarg var. Bugüne kadar bu ön yarg devam ediyordu. Burada yaayp ve güzellikleri kefettikten sonra ön yarglar tamamen dalyor. nallah daha güzel günler göreceiz. Bu güzel ehirde birçok misafiri arlamay düünüyoruz.

- Kesinlikle bu ehrin tantlmas gerekir

Artvinli halk airi Gülden Ta ise kente gelmeden önce bölgeye kar ön yarglarnn olduunu ve bu nedenle biraz tereddüt ettiini söyledi.

Bitliste 3 gün boyunca düzenlenen gezi ve etkinliklerin ardndan bu ön yarglarnn tamamen deitiini ifade eden Ta, Kültür elçisi olarak buraya gelmekten çok mutluyum. Buradaki insanlarn ilgisi ve tarihi dokusu o kadar güzel ki tarif edilmez. Kesinlikle bu ehrin tantlmas gerekir. Burada gezip görülmesi gereken o kadar çok eyi var ki anlatlamaz. Artvinli olarak burann tantm için ellimden ne gelirse yapacam. Misafirperverliiniz ve her ey için çok teekkür ediyorum. dedi.

- Buradaki intiba ruhumuzun derinliklerine iledi

Artvin lim Yayma Cemiyeti Bakan Fevzi Genç de Artvin-Bitlis kardelii bulumasnda çok güzel anlar biriktirdiini dile getirdi.

Bu geziyle kadim ehir Bitlisin geçmiten gelen köklerinin ne kadar geni ve derin olduunu anladklarn vurgulayan Genç, Buradaki davranlar ve her türlü hizmet bizi cezbetti. Vali, kaymakamlar, çalanlar ve Bitlis halk bizi çok güzel arlad. Buray ve bu yaplanlar hiç unutmayacaz. Bu kardelik köprüsü projesinin devam etmesi noktasnda ne gerekiyorsa en güzel ekilde yapacaz. Bunu da vicdani olarak bir borç biliyoruz. Buradaki intiba ruhumuzun derinliklerine iledi, kalbimizde yer ald. diye konutu.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) kampüsündeki Yahya Eren Konukevi önünde Artvin heyetinin memleketlerine uurland srada duygusal anlar yaand.

Ana Sayfaya Git