Görüş Bildir

Kardeş Şehirler Projesi

İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Kardeş Şehirler Projesi" kapsamında, Bitlis ile Artvin arasında gönül köprüsü kuruldu.

Kardeş Şehirler Projesi

İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Kardeş Şehirler Projesi" kapsamında Bitlis'te bulunan Artvin heyeti, memleketlerine uğurlandı.

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyaya ışık saçan ve müze kenti olarak adlandırılan Bitlis'te, Artvin'den gelen heyeti ağırladıklarını kaydetti.

Bu heyete Bitlis merkez ile Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerindeki bütün tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri tanıtma fırsatı bulduklarını anlatan Gencan, şöyle konuştu:

"Güzel bir programdı. Artvinli kardeşlerimiz hiç görmediği şekilde buradan çok farklı duygularla ayrıldı. Maalesef coğrafyamızla alakalı bir ön yargı var. Bugüne kadar bu ön yargı devam ediyordu. Burada yaşayıp ve güzellikleri keşfettikten sonra ön yargılar tamamen dağılıyor. İnşallah daha güzel günler göreceğiz. Bu güzel şehirde birçok misafiri ağırlamayı düşünüyoruz."

- "Kesinlikle bu şehrin tanıtılması gerekir"

Artvinli halk şairi Gülden Taş ise kente gelmeden önce bölgeye karşı ön yargılarının olduğunu ve bu nedenle biraz tereddüt ettiğini söyledi.

Bitlis'te 3 gün boyunca düzenlenen gezi ve etkinliklerin ardından bu ön yargılarının tamamen değiştiğini ifade eden Taş, "Kültür elçisi olarak buraya gelmekten çok mutluyum. Buradaki insanların ilgisi ve tarihi dokusu o kadar güzel ki tarif edilmez. Kesinlikle bu şehrin tanıtılması gerekir. Burada gezip görülmesi gereken o kadar çok şeyi var ki anlatılamaz. Artvinli olarak buranın tanıtımı için ellimden ne gelirse yapacağım. Misafirperverliğiniz ve her şey için çok teşekkür ediyorum." dedi.

- "Buradaki intiba ruhumuzun derinliklerine işledi"

Artvin İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Fevzi Genç de Artvin-Bitlis kardeşliği buluşmasında çok güzel anılar biriktirdiğini dile getirdi.

Bu geziyle kadim şehir Bitlis'in geçmişten gelen köklerinin ne kadar geniş ve derin olduğunu anladıklarını vurgulayan Genç, "Buradaki davranışlar ve her türlü hizmet bizi cezbetti. Vali, kaymakamlar, çalışanlar ve Bitlis halkı bizi çok güzel ağırladı. Burayı ve bu yapılanları hiç unutmayacağız. Bu kardeşlik köprüsü projesinin devam etmesi noktasında ne gerekiyorsa en güzel şekilde yapacağız. Bunu da vicdani olarak bir borç biliyoruz. Buradaki intiba ruhumuzun derinliklerine işledi, kalbimizde yer aldı." diye konuştu.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) kampüsündeki Yahya Eren Konukevi önünde Artvin heyetinin memleketlerine uğurlandığı sırada duygusal anlar yaşandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi