Karsız alanda antreman!

Muş'ta, henüz kar yağmaması nedeniyle asfalt zeminlerde yarışlara hazırlanmak zorunda kalan Kayaklı Koşu Takımı, dört gözle kar yağacak günü bekliyor.

Haberler 28.11.2016 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou Anadolu Bölgesinde hava scaklklarnn mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kasm ay sonuna gelinmesine ramen kar yamamas, k sporlaryla ilgili aksaklklara neden oluyor.

Hazrlklarn tamamlayarak sadece kar yan bekleyen kayak merkezleri bata olmak üzere k sporlarnn yapld antrenman sahalar, ya olmamas nedeniyle sporcular zorluyor.

Muta yarmalara hazrlanan Kayakl Kou Takm da her yl hazrlk yaptklar alanlar ya nedeniyle kullanamaynca, bölgede uygun artlardaki asfalt zeminlerde çalmalarn yürütüyor.

KARSIZ ALANDA ANTREMAN

Takm Antrenörü Burhan Olago, çalmalarn kar olmamas nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü tesislerindeki asfalt ve beton zeminde yapmak zorunda kaldklarn anlatt.

Yaklak 30 sporcu ile antrenman yaptklarn ifade eden Olago, unlar kaydetti:

Kar ya olmad için buradaki asfalt ve beton zeminlerde zor artlarda çalmalarmz yürütüyoruz. Hedefimiz Türkiyede güzel yerlere gelmek, olimpiyatlarda ve büyük yarlarda Muumuza iyi bir derece ile dönmek. nallah bunda da baarl olacaz. çünkü takmdaki sporcularmz çok istekli. Türkiyede Mu, kayakl kouda ilk sralarda. Geçen yl Gençler Dünya ampiyonasna biri bayan 2 sporcumuz davet edildi. çünkü Mu kayakl kouda çok baarl. Bizim hedefimiz burada kstl imkanlarmzla yetitirdiimiz sorucularn Muu en iyi biçimde darda temsil etmeleridir. çünkü bizim hedefimiz ilk önce Türkiye ampiyonas daha sonra uluslararas alanda madalya almak ve olimpiyatlara katlmaktr.

Mu Lisesinde okuyan ve bu yl takma katlan Rojin Argün, kayakta hedefinin Türkiye ampiyonluu olduunu belirterek, Kar yamad için hazrlklar asfalt zeminde yapyoruz. u an zor bir zeminde çalmalarmza devam ediyoruz. Kar olsa daha rahat bir çalma yaparz. Ama buna ramen tüm takm arkadalarmla birlikte her gün buraya gelip hocamzn nezaretinde asfalt zeminde antrenman yapyoruz. Yorucu olduu kadar çok da zevkli. Düe kalka çalmalarmz sürdürüyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git