Görüş Bildir

Karsız alanda antreman!

Muş'ta, henüz kar yağmaması nedeniyle asfalt zeminlerde yarışlara hazırlanmak zorunda kalan Kayaklı Koşu Takımı, dört gözle kar yağacak günü bekliyor.

Karsız alanda antreman!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kasım ayı sonuna gelinmesine rağmen kar yağmaması, kış sporlarıyla ilgili aksaklıklara neden oluyor.

Hazırlıklarını tamamlayarak sadece kar yağışını bekleyen kayak merkezleri başta olmak üzere kış sporlarının yapıldığı antrenman sahaları, yağış olmaması nedeniyle sporcuları zorluyor.

Muş'ta yarışmalara hazırlanan Kayaklı Koşu Takımı da her yıl hazırlık yaptıkları alanları yağış nedeniyle kullanamayınca, bölgede uygun şartlardaki asfalt zeminlerde çalışmalarını yürütüyor.

KARSIZ ALANDA ANTREMAN

Takım Antrenörü Burhan Oğlago, çalışmalarını kar olmaması nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerindeki asfalt ve beton zeminde yapmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Yaklaşık 30 sporcu ile antrenman yaptıklarını ifade eden Oğlago, şunları kaydetti:

"Kar yağışı olmadığı için buradaki asfalt ve beton zeminlerde zor şartlarda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hedefimiz Türkiye'de güzel yerlere gelmek, olimpiyatlarda ve büyük yarışlarda Muş'umuza iyi bir derece ile dönmek. İnşallah bunda da başarılı olacağız. Çünkü takımdaki sporcularımız çok istekli. Türkiye'de Muş, kayaklı koşuda ilk sıralarda. Geçen yıl Gençler Dünya Şampiyonası'na biri bayan 2 sporcumuz davet edildi. Çünkü Muş kayaklı koşuda çok başarılı. Bizim hedefimiz burada kısıtlı imkanlarımızla yetiştirdiğimiz sorucuların  Muş'u en iyi biçimde dışarıda temsil etmeleridir. Çünkü bizim hedefimiz ilk önce Türkiye Şampiyonası daha sonra uluslararası alanda madalya almak ve olimpiyatlara katılmaktır."

Muş Lisesinde okuyan ve bu yıl takıma katılan Rojin Argün, kayakta hedefinin Türkiye şampiyonluğu olduğunu belirterek, "Kar yağmadığı için hazırlıkları asfalt zeminde yapıyoruz. Şu an zor bir zeminde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kar olsa daha rahat bir çalışma yaparız. Ama buna rağmen tüm takım arkadaşlarımla birlikte her gün buraya gelip hocamızın nezaretinde asfalt zeminde antrenman yapıyoruz. Yorucu olduğu kadar çok da zevkli. Düşe kalka çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi