"Keşke zaman geri gelebilseydi biz de okuyabilseydik"

Açıköğretim Lisesi'nde okuyan çocuklarını dün düzenlenen 1. dönem sınavına getiren veliler, geçmişte okul okuyamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirttiler.

Haberler 10.12.2017 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnn AÖL birinci dönem snavlar dün sabah saat 09.30da balad. Mardinin Kzltepe ilçesinde de 10 bin lise ve 2 bin 500 orta olmak üzere 12 bin 500 açk öretim örencisi 13 okulda 4 bin 872 örenci snava girdi.

Örenciler snava giri belgesi ve nüfus cüzdanlaryla birlikte snavn yaplaca okula gelirken, üst aramalar, kimlik ve belge kontrolleri yapldktan sonra snava alnd.

Örenciler snav heyecann yaarken aileleri ise darda onlarla ayn heyecan yaad. Aileler, okul bahçesi ve dnda çocuklarnn baarl olmas için dua etti.

Kzn snava getirdiini söyleyen velilerden eyhmus Aslan, Bugün kzmn açk öretim snav vard, onu getirdim. Ortaokulu bitirdikten sonra okula gidemedi, sonradan açk öretimde kaydn yapt, bugün de snava girdi.

EM SINAVA GRD BEN DE BEBEE BAKIYORUM

Eini snava getirdiini belirten Abdullah Turan, snav bitene kadar çocuunu baktn söyledi. Turan, Bu, birinci dönem snavlardr. Eim 3ücü kez snava giriyor. O snava girerken bebee bakmak bana kald. Eim hem ev hanm hem de açk öretimden liseyi bitirmeye çalyor. Ksmet olursa bitirip diplomasn alacak. Heyecanla bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Snava girecei için heyecanl olduunu söyleyen örencilerden Aye Sadiolu, inallah lise diplomasn alacan söyledi.

HEM KIZIMI HEM GELNM SINAVA GETRDM

Kzn ve gelinini snava getiren Azize Turan, Gelinim ve kzm okulu bitirmeden onlar evlendirdik ama onlar okutacaz diye kendilerine söz vermitik. Diplomalarn almalar için Açk Öretimde kaytlarn yaptk. Bugün de onlar snava getirdik. Kzm baka bir okulda snava girdi, gelinim ise bu okulda snava girdi. diye konutu.

Torununu snava getirdiini belirten emse Oktay, darda onu bekleyip snavnn baarl geçmesi için kendisine dua ettiini söyledi.

Kzn snava getirdiini belirten aha Ulu da heyecanla onu beklediini ve tüm örencilere dua ettiklerini dile getirdi.

KEKE ZAMAN GER GELEBLSEYD BZ DE OKUYABLSEYDK

Velilerden Türkan Tular ise çok zor artlarda çocuklarm okutuyorum. çabamzn boa geçmesini istemiyoruz. Biz okuyamadk, okuma hasretiyle kaldk. Keke zaman geri gelebilseydi biz de okuyabilseydik ama bizden geçti. Maddi imknszlklar içerisinde 2 çocuumu okuttum. Üniversiteyi bitirdiler ama botadrlar. nallah verdiimiz emek boa gitmez ve atamalar yaplr. imdi ise dier çocuumu snava getirdim. Anneleri olarak hepimiz onlara dua ediyoruz ve snavdan çkmalarn bekliyoruz dedi. (LKHA)

Ana Sayfaya Git