Kitap okuma aşkı

Merkez Kayapınar ilçesinde apartman görevlisi Metin Erdoğan, çalıştığı sitenin bodrum katındaki jeneratör odasını düzenleyerek kitap okuma mekanı haline getirdi.

Haberler 26.05.2018 - 13:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesindeki bir sitenin görevlisi kitap kurdu lakapl Metin Erdoan, bodrum katndaki jeneratör odasn kitap okuma mekanna dönütürdü.

Merkez Kayapnar ilçesinde apartman görevlisi evli ve 4 çocuk babas 45 yandaki Erdoann, küçüklüünden beri kitap okuma sevgisi hiç tükenmedi.

Liseden mezun olduktan sonra kitap okumaya ara veren ve bo zamanlarn kahvehanelerde geçiren Erdoan, bir süre sonra buralarda zaman öldürmek yerine yeniden çok sevdii kitaplara döndü.

çalt sitenin bodrum katndaki jeneratör odasn kitap okuma mekanna dönütüren kitap kurdu lakapl Erdoan, her gün en az yarm saat kitap okuyor.

KTAP OKUMA AKI

Erdoan, lise mezunu olduunu, kahvehane alkanl nedeniyle yllarca kitaplardan ayr kaldn belirterek, bir sitede kapc olarak çalmaya baladktan sonra kitap okuma alkanln devam ettirmek için çabaladn söyledi.

çocuklarna daha iyi bir gelecek sunmak için kitap okuyarak bilgi daarcn genilettiini aktaran Erdoan, Kahvehaneye sürekli gitmek beni köreltti. Daha sonra çocuklarmn eitimine önem gösterince kahvehaneye gitmenin bo bir ey olduunu, insanlar maddi ve manevi olarak çökerttiini anladm. Kendimi tekrar kitaplara verdim. dedi.

Binann bodrum katndaki jeneratör odasn temizleyerek kitap okuma mekan haline getirdiini ifade eden Erdoan, ileride daha temiz ve güzel bir kütüphane oluturarak kitap akn sürdürmeyi hedeflediini vurgulad.

Erdoan, unlar kaydetti:

Binann bodrum katnda bulunan jeneratör titreim yapt için dar çkardk, ben de buray kendime göre düzenledim ve çalma atölyesi gibi bir yer haline getirdim. Frsat buldukça da her gün kitap okuyorum. Kitaplarn bir ksmn kendi paramla satn aldm bir ksmn da öretmenler araclyla toparladm. E, dost ve arkadalarmdan aldm kitaplar da var. Benim için önemli olan kitap okuyup bir eyler örenmek ve onlar yaamaktr. Amacm bilgiden yoksun olmamak.

Herkesin kitap okumas gerektiini dile getiren Erdoan, kitap okumann kendisine ayr bir mutluluk verdiini belirtti.

Ana Sayfaya Git