Köy çocuklarını sporla buluşturdu

Siirt'in Pervari ilçesi Belenoluk köyünde beden eğitimi öğretmeni Murat Korkusuz, öğrencilerini basketbol, masa tenisi, atletizm, okçuluk, jimnastik gibi birçok spor dalıyla tanıştırdı

Haberler 04.06.2017 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin Pervari ilçesi Belenoluk köyünde beden eitimi öretmeni Murat Korkusuz, örencilerini basketbol, masa tenisi, atletizm, okçuluk, jimnastik gibi birçok spor dalyla buluturdu.

Körkandil ve Küçük Kato dalarnn eteklerinde, il merkezinden 130 kilometre uzakta bulunan ve zorlu arazi koullar nedeniyle karayoluyla 4 saatlik yolculuun ardndan varlan köydeki Belenoluk Ortaokuluna tercih d atanan sözlemeli öretmen Murat Korkusuz (24), burada örencileri için birçok ilki hayata geçirdi.

En az 6 yl görev yapaca yerde, spor olarak sadece futbolu bilen örencileri için kollar svayan Korkusuz, ie basketbol potalarn dikmekle balad.

Atletizm pisti ve lojmandan getirdikleri yataklarla jimnastik salonu oluturan Korkusuz, üniversite hocalarndan temin ettii malzemelerle de örencilerine okçuluu öretti.

Korkusuz, Konyann Akehir ilçesinden geldii köyde örencileri için elinden gelen gayreti gösterdiini söyledi.

Pervariye atandnda terör nedeniyle endielerinin olduunu ifade eden Korkusuz, öyle konutu:

Ancak buraya geldikten sonra aslnda bu ekilde olmadn, huzur noktasnda bir skntnn bulunmadn gördüm. Burada birçok ön yargy da krdm. Buradaki çocuklarla çok güzel iler yaplabiliyor. Buraya gelecek öretmen arkadalarn da bu ön yarglarndan syrlarak gelmelerini istiyorum. Buray benimseyerek bir eyler katmaya çalrlarsa onlarn da baarl olacaklarna inanyorum.

Görevinin ilk ylnda olduunu belirten Korkusuz, örencilerine farkl bir bak açs kazandrmaya çaltn dile getirdi.

Öncelikle örencilerine basketbol eitimi verdiini anlatan Korkusuz, Jimnastik için minderlerimizi de tandklarmzn vastasyla temin ettik. Bu salonda jimnastik minderlerinin yannda tayini çkan öretmenlerin götürmedikleri yataklar da minder olarak kullandk. Yataklar, örencilerimizin bu sporu yaparken incinmemesi ve zarar görmemesi için gerekli yerlere koyuyoruz. dedi.

Korkusuz, örencilerini, özel ilgi alanlarndan okçulukla da tantrdn dile getirdi.

- Kalorifer küllerinden atletizm pisti

Korkusuz, okulun yan tarafnda kalorifer küllerini kullanarak oluturduu 8 kulvarl atletizm pistinde, örencilerin olimpiyat ruhuyla yartn söyledi.

Atletizmde ksa ve orta mesafeli yarlar düzenlediklerini belirten Korkusuz, öyle devam etti:

Örencilerimiz bu pistte yarmay örendi. Ayrca bu pistin yan tarafna olimpiyat halkalarn ekleyerek, çocuklara olimpiyat ruhunu bir nebze de olsa kazandrmaya çalyoruz. çocuklarn gerçek anlamda çok ey kazandna inanyorum. Bu halkalarda her bir rengin ne anlama geldii, hangi ktay temsil ettii noktasnda örencilerimizde farkndalklar oluturdu. çocuklar burada yarrken sanki bir olimpiyat ampiyonuymu gibi seviniyorlar. Madalya aldklar zaman bunun çok deerli olduunu anlayabiliyorlar.

Örencilerine futbolu da kurallaryla öretmek istediini kaydeden Korkusuz, bu amaçla arkasna Küçük Kato Da ile Botan çayn alan bir alanda kireç tozu kullanarak futbol sahas oluturduklarn bildirdi.

Sahay doann sakl olduu alanda kurduklarna iaret eden Korkusuz, El dememi ve betonlamam bu doal alan çocuklarn futbol sahas olarak kullanabilecei ekilde çizgi çizip kaleleri diktik. Aslnda çok zahmetli bir i deil, bunlarn hepsini yapmak sadece bir günümüzü ald. çocuklarn mutluluu ise uzun zamandan beri devam ediyor. diye konutu.

- Basketbolun da güzel bir spor olduunu gördük

Okul Müdürü Ali Anas da okulda eitim öretimin yannda örencilerin bedensel ve fiziksel geliimleri için Korkusuz ile farkl çalmalar yaptklarn söyledi. Anas, köyde fedakarca görev yapan öretmenlerin destekleriyle çalmalarnn katlanarak süreceini kaydetti.

Örencilerden Osman Ertem, beden eitimi öretmenleri sayesinde futbol dndaki spor dallaryla da tanmann sevincini yaadklarn belirterek, Örnein basketbolu sadece darda izliyorduk, nasl bir oyun olduunu hiç bilmiyorduk. Murat öretmenimiz geldiinde basketbol potalarn dikip, bu sporu örendik. Basketbolun da güzel bir spor olduunu gördük. Snflar aras turnuvalar düzenliyoruz. Atletizm ve dier sporlar da yapmaya baladk. dedi.

Örenci Semiha Sevinç de daha önce televizyon ekranndan gördüü satranc örendiini, ileride bu alanda iyi bir yere geleceine inandn ifade etti.

Ana Sayfaya Git