Köy çocuklarını sporla buluşturdu

Siirt'in Pervari ilçesi Belenoluk köyünde beden eğitimi öğretmeni Murat Korkusuz, öğrencilerini basketbol, masa tenisi, atletizm, okçuluk, jimnastik gibi birçok spor dalıyla tanıştırdı

Köy çocuklarını sporla buluşturdu

Siirt'in Pervari ilçesi Belenoluk köyünde beden eğitimi öğretmeni Murat Korkusuz, öğrencilerini basketbol, masa tenisi, atletizm, okçuluk, jimnastik gibi birçok spor dalıyla buluşturdu.

Körkandil ve Küçük Kato dağlarının eteklerinde, il merkezinden 130 kilometre uzakta bulunan ve zorlu arazi koşulları nedeniyle karayoluyla 4 saatlik yolculuğun ardından varılan köydeki Belenoluk Ortaokuluna tercih dışı atanan sözleşmeli öğretmen Murat Korkusuz (24), burada öğrencileri için birçok ilki hayata geçirdi.

En az 6 yıl görev yapacağı yerde, spor olarak sadece futbolu bilen öğrencileri için kolları sıvayan Korkusuz, işe basketbol potalarını dikmekle başladı.

Atletizm pisti ve lojmandan getirdikleri yataklarla jimnastik salonu oluşturan Korkusuz, üniversite hocalarından temin ettiği malzemelerle de öğrencilerine okçuluğu öğretti.

Korkusuz, Konya'nın Akşehir ilçesinden geldiği köyde öğrencileri için elinden gelen gayreti gösterdiğini söyledi.

Pervari'ye atandığında terör nedeniyle endişelerinin olduğunu ifade eden Korkusuz, şöyle konuştu:

"Ancak buraya geldikten sonra aslında bu şekilde olmadığını, huzur noktasında bir sıkıntının bulunmadığını gördüm. Burada birçok ön yargıyı da kırdım. Buradaki çocuklarla çok güzel işler yapılabiliyor. Buraya gelecek öğretmen arkadaşların da bu ön yargılarından sıyrılarak gelmelerini istiyorum. Burayı benimseyerek bir şeyler katmaya çalışırlarsa onların da başarılı olacaklarına inanıyorum."

Görevinin ilk yılında olduğunu belirten Korkusuz, öğrencilerine farklı bir bakış açısı kazandırmaya çalıştığını dile getirdi.

Öncelikle öğrencilerine basketbol eğitimi verdiğini anlatan Korkusuz, "Jimnastik için minderlerimizi de tanıdıklarımızın vasıtasıyla temin ettik. Bu salonda jimnastik minderlerinin yanında tayini çıkan öğretmenlerin götürmedikleri yatakları da minder olarak kullandık. Yatakları, öğrencilerimizin bu sporu yaparken incinmemesi ve zarar görmemesi için gerekli yerlere koyuyoruz." dedi.

Korkusuz, öğrencilerini, özel ilgi alanlarından okçulukla da tanıştırdığını dile getirdi.

- Kalorifer küllerinden atletizm pisti

Korkusuz, okulun yan tarafında kalorifer küllerini kullanarak oluşturduğu 8 kulvarlı atletizm pistinde, öğrencilerin "olimpiyat ruhuyla" yarıştığını söyledi.

Atletizmde kısa ve orta mesafeli yarışlar düzenlediklerini belirten Korkusuz, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimiz bu pistte yarışmayı öğrendi. Ayrıca bu pistin yan tarafına olimpiyat halkalarını ekleyerek, çocuklara olimpiyat ruhunu bir nebze de olsa kazandırmaya çalışıyoruz. Çocukların gerçek anlamda çok şey kazandığına inanıyorum. Bu halkalarda her bir rengin ne anlama geldiği, hangi kıtayı temsil ettiği noktasında öğrencilerimizde farkındalıklar oluşturdu. Çocuklar burada yarışırken sanki bir olimpiyat şampiyonuymuş gibi seviniyorlar. Madalya aldıkları zaman bunun çok değerli olduğunu anlayabiliyorlar."

Öğrencilerine futbolu da kurallarıyla öğretmek istediğini kaydeden Korkusuz, bu amaçla arkasına Küçük Kato Dağı ile Botan Çayı'nı alan bir alanda kireç tozu kullanarak futbol sahası oluşturduklarını bildirdi.

Sahayı doğanın saklı olduğu alanda kurduklarına işaret eden Korkusuz, "El değmemiş ve betonlaşmamış bu doğal alanı çocukların futbol sahası olarak kullanabileceği şekilde çizgi çizip kaleleri diktik. Aslında çok zahmetli bir iş değil, bunların hepsini yapmak sadece bir günümüzü aldı. Çocukların mutluluğu ise uzun zamandan beri devam ediyor." diye konuştu.

- "Basketbolun da güzel bir spor olduğunu gördük"

Okul Müdürü Ali Aşnas da okulda eğitim öğretimin yanında öğrencilerin bedensel ve fiziksel gelişimleri için Korkusuz ile farklı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Aşnas, köyde fedakarca görev yapan öğretmenlerin destekleriyle çalışmalarının katlanarak süreceğini kaydetti.

Öğrencilerden Osman Ertem, beden eğitimi öğretmenleri sayesinde futbol dışındaki spor dallarıyla da tanışmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Örneğin basketbolu sadece dışarıda izliyorduk, nasıl bir oyun olduğunu hiç bilmiyorduk. Murat öğretmenimiz geldiğinde basketbol potalarını dikip, bu sporu öğrendik. Basketbolun da güzel bir spor olduğunu gördük. Sınıflar arası turnuvalar düzenliyoruz. Atletizm ve diğer sporları da yapmaya başladık." dedi.

Öğrenci Semiha Sevinç de daha önce televizyon ekranından gördüğü satrancı öğrendiğini, ileride bu alanda iyi bir yere geleceğine inandığını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz