Kulp'ta açılan diksiyon kursu büyük ilgi gördü

Kulp'ta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen diksiyon kursu ilgi gördü.

Haberler 05.12.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçe Milli Eitim Müdürlüüne bal Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezinde açlan diksiyon kursuna ilikin açklama yapan Kulp Halk Eitim Merkezi Müdürü emsettin Pehlivanoullar, 2019-2020 eitim-öretim ylnn balamasyla mesleki ve teknik, kültür ve sanat, spor, okuma ve yazma, oryantasyon, YKS hazrlk, kiisel geliim alanlarnda 52 kurs açtklarn, 951 kursiyerin bu kurslardan yararlandn söyledi.

DKSYON KURSUNA LG

Pehlivanoullar, kursiyerlere nefes, tonlama, beden dili, söyleyi özellikleri, yaz ve konuma dili arasndaki fark ile etkili konuma yöntemleri eitimi verildiini dile getirerek, ilçede ilk defa açlan bu kursun kursiyerlerin alacaklar eitimle daha etkili bir iletiim yeteneine sahip olmasna olanak salayacan aktard.

Kurs eitmeni Elif Ruen Takran, kursiyerlerin sesleri ve harfleri daha iyi çkartabilmesini, Türkçeyi daha doru, akc ve etkili kullanabilmesi, duygu ve düüncelerini daha anlalr ekilde ifade edebilmesini amaçladklarn belirtti.

Takran, bu sayede kursiyerlerin çalma ve sosyal hayatlarnda daha özgüvenli ve etkin bireyler olmalarn hedeflediklerini kaydetti. Kursiyerler de Kulpta böyle bir kurs imkan sunulmasndan duyduklar memnuniyeti dile getirerek, etkili iletiim konusunda salanan bu eitim imkannda emei geçenlere teekkür ettiler.

Ana Sayfaya Git