"Kur’an eğitimi önemli bir hizmettir"

Bu yıl, "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun" temasıyla açılan ve yoğun bir ilgi gören yaz Kur’an kurslarının önemine değinen Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Mehmet Güneş, Kur’an eğitiminin önemli bir hizmet olduğunu söyledi.

Haberler 05.07.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl tarafndan bu sene, Camiler çocuk Dolsun, Ahlak Kuran Olsun temasyla Gaziantepte açlan yaz Kuran kurslarnda eitim, tüm güzellikleriyle devam ediyor. Kentteki camileri ve Kuran kurslarn dolduran çocuklar, Kuran eitimi bata olmak üzere temel dini bilgiler dersleri de alyor.

Diyanet leri Bakanl tarafndan açlan yaz Kuran kurslar kapsamnda Gaziantepte camilerden ve Kuran kurslarndan çocuk sesleri yanklanyor. 2018-2019 eitim ve öretim ylnn sona ermesiyle 17 Haziran Pazartesi günü Camiler çocuk Dolsun, Ahlak Kuran Olsun sloganyla balatlan kurslar, 9 Austosa kadar sürecek.

Camilerde çocuklar için Kuran eitiminin yan sra çeitli etkinlikler ve aktiviteler de düzenleniyor. Bu kapsamda ehitkmil ilçesindeki Said-i Nursi Camiinde ehitkmil lçe Müftülüü tarafndan kahvalt program düzenlendi.

Programn ardndan Gaziantepte devam eden yaz Kuran kurslar ile ilgili LKHAya konuan Gaziantep l Müftü Yardmcs Mehmet Güne, çocuklara Kuran- Kerim öretmenin önemli bir hizmet ve vazife olduunu söyledi.

Güne, yaz Kuran kurslarnn çocuklarn karakter inas ve deerler eitimi açsndan önemli bir frsat olduunu belirterek, Türkiyede dini hayatn çounun temellerinin yaz Kuran kurslarnda verilen eitimle atldn söyledi.

31 bin civarnda kaytl örencimiz var

Yaz Kuran kurslarnn büyük bir çoku ile devam ettiini dile getiren Güne, Yaz Kuran kurslarmz okullarn kapanmasyla birlikte camilerde çocuklarmza yönelik balad. 17 Hazirandan itibaren tüm camilerimizde ve Kuran kurslarmzda yaz Kuran kurslarmz devam ediyor. ehitkmil ilçemizde de 628 snfmz var. Bugün itibariyle 31 bin civarnda kaytl örencimiz var. dedi.

Tüm camilerimiz gül bahçesini andryor

Camilerde Kuran eitiminin yan sra çocuklara yönelik çeitli aktiviteler de düzenlediklerini belirten Güne, Bugün de Said Nursi Camiimizde örencilerimize yönelik kahvalt etkinlii vard. Said Nursi Camiimizde binin üzerinde örencimiz Kuran eitimi alyor. Camimizin her kat dolu ve Maallah tüm camilerimiz gül bahçesini andryor. Bütün camilerimizde Allaha ükürler olsun yaz Kuran kurslarmz çok güzel bir ekilde devam ediyor. Camilerde çocuklarmza sevindirici hizmetler veriliyor. Bu durum gerçekten bizi mutlu ediyor. Camilerimizin bu ekilde çocuklarla dolu olmas bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Rabbim utandrmasn ve hem hocalarmz hem de bizleri muvaffak eylesin. Bu camilerimizin etkinliklerini daha cazip hale getirmek için bütün camilerimizde çeitli etkinlikler yaplyor. eklinde konutu.

çocuklarn kurslara ilgi göstermesi bizleri mutlu ediyor

Yaz Kuran kurslarna çocuklarn büyük bir ilgi gösterdiini ifade eden Güne, Örenci says açsndan Said Nursi Camiimiz çok bereketli bir cami, büyük bir örenci mevcudu var. Binin üzerinde örencisi var. Bu durum bizi sevindiriyor ve mutlu ediyor. Rabbimize hamd ediyoruz. Bu hizmletlerin daha ileri götürülmesi için elimizden geleni yapacaz. Rabbim muvaffak eylesin. Emei geçenlere ve katkda bulunanlara teekkür ediyoruz. ifadelerini kulland.

Kuran eitimi önemli bir hizmettir

Kuran eitiminin önemli bir hizmet olduunu vurgulayan Güne, çocuklarmzn Kuran örenmesi önemli bir hizmettir. Ama bunun yan sra sadece Kuran eitimi deil, dini bilgiler, ahlak dersleri ve güzel alkanlklar kazandrmaya yönelik failiyetlerimizde var. Amacm bütün örencilerimize güzel bir ahlak ve salam bir iman vermeyi hedefliyoruz. Önemli olan çocuklarmz dardaki tehlikelerden korumak, vatanna, milletine yararl bir fert olarak yetitirmektir. Örencilerimizin ahlakl ve imanl, milletine, memleketine, diyanetine saygl ve sahip çkacak bir nesil yetimesi bizim tek amacmzdr. Bundan dolay bu etknilikleri ve eitim hizmetlerini yürütmeye çalyoruz. Bütün örencilerimizin bu ekilde yetimesine katks olan herkese teekkür ediyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git