Kur'an-ı Güzel okuma yarışı!

Mardin'de, "Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nın bölge finali gerçekleştirildi.

Haberler 19.03.2019 - 08:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Din Öretimi Genel Müdürlüünce, imam hatip liselerinde okuyan örencilerin katlmyla düzenlenen Genç Seda Kuran- Kerimi Güzel Okuma Yarmasnn bölge finali Mardinde yapld.

Konferans salonunda çok sayda örenci, öretmen, din görevlisi ve vatandan katlmyla düzenlenen program, Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Mardin, Batman, Van, rnak, Hakkri, Siirt, Bitlis ve Diyarbakrdan gelen örencilerin yart finaller, l Müftüsü smail çiçekin bakanlnda, Mardin Artuklu Üniversitesi Öretim Üyeleri Omar Yakan, Nader Adelbi Artuklu Müftüsü Mustafa Ali Ik ve Yeilli Müftüsü Yüksel Bozkurtun oylamalaryla yapld.

Yarmann sonunda Ortaokul örencileri arasndaki yarmada Artuklu Yayl mam Hatip Ortaokulundan Sami Özdemir birinci, Diyarbakr Balar TOBB Ferdi Yiit mam Hatip Ortaokulundan Hamza Alas ikinci ve Van Bakale Tepaba mam Hatip Ortaokulundan Yusuf Ali Doanc üçüncü oldu.

FNAL YAPILDI

Liseler arasnda ise Hakkri TOBB Hüseyin çelik Anadolu mam Hatip Lisesinden Levent çiftçi birinci, Diyarbakr Kayapnar Yunus Emre Anadolu mam Hatip Lisesinden Yusuf Atmaca ikinci ve Cizre Anadolu mam Hatip Lisesinden Muhammed Kzlka üçüncü oldu.

Yarma sonunda dereceye giren örencilere ve tüm katlmclara çeitli hediyeler verildi.

Finale katlan Mardin l Milli Eitim Müdürü Yakup Sar, dereceye giren örencilere teekkür ederek, baarlarnn devamn diledi.

Sar, Bu tür etkinlikler Kuran- Kerimi örencilerimize sevdirmek açsndan büyük önem arz ediyor. Bu yarmalar sayesinde örencilerimize Kuran- Kerimi daha çok sevdiriyoruz. Örencilerimiz de büyük bir heyecan ve akla Kuran- Kerimi en güzel ekilde okumak için sürekli çabalyorlar. Bu yarmada emei geçen tüm arkadalarm tebrik ediyorum. Ayrca dereceye giren ve yarmaya katlan tüm örencilerimi ve ailelerini de tebrik ediyorum. Yarma bahane, asl maksat Kuran- Kerimi okuyup anlayarak hayatmza tatbik etmektir. Bu yarmalar vesilesi ile de inallah maksadmz hasl olacaktr.

Ana Sayfaya Git