Görüş Bildir

Kur'an-ı Güzel okuma yarışı!

Mardin'de, "Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nın bölge finali gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Güzel okuma yarışı!

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin katılımıyla düzenlenen "Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nın bölge finali Mardin'de yapıldı.

Konferans salonunda çok sayıda öğrenci, öğretmen, din görevlisi ve vatandaşın katılımıyla düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mardin, Batman, Van, Şırnak, Hakkâri, Siirt, Bitlis ve Diyarbakır’dan gelen öğrencilerin yarıştığı finaller, İl Müftüsü İsmail Çiçek'in başkanlığında, Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyeleri Omar Yakan, Nader Adelbi Artuklu Müftüsü Mustafa Ali Işık ve Yeşilli Müftüsü Yüksel Bozkurt'un oylamalarıyla yapıldı.

Yarışmanın sonunda Ortaokul öğrencileri arasındaki yarışmada Artuklu Yaylı İmam Hatip Ortaokulundan Sami Özdemir birinci, Diyarbakır Bağlar TOBB Ferdi Yiğit İmam Hatip Ortaokulundan Hamza Alas ikinci ve Van Başkale Tepabaşı İmam Hatip Ortaokulundan Yusuf Ali Doğanc üçüncü oldu.  

FİNAL YAPILDI

Liseler arasında ise Hakkâri TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesinden Levent Çiftçi birinci, Diyarbakır Kayapınar Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesinden Yusuf Atmaca ikinci ve Cizre Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhammed Kızılka üçüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ve tüm katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.

Finale katılan Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, dereceye giren öğrencilere teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.         

Sarı, "Bu tür etkinlikler Kur'an-ı Kerim'i öğrencilerimize sevdirmek açısından büyük önem arz ediyor. Bu yarışmalar sayesinde öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim'i daha çok sevdiriyoruz. Öğrencilerimiz de büyük bir heyecan ve aşkla Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okumak için sürekli çabalıyorlar. Bu yarışmada emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ayrıca dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimi ve ailelerini de tebrik ediyorum. Yarışma bahane, asıl maksat Kur'an-ı Kerim'i okuyup anlayarak hayatımıza tatbik etmektir. Bu yarışmalar vesilesi ile de inşallah maksadımız hasıl olacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi