Kursiyerler bilgisayar donanımlarını öğreniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, istihdamı artırmak amacıyla açtığı Bilgisayar İşletmenliği Kursu’ndan 25 kişi yararlanıyor.

Haberler 08.04.2017 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eitim Kurslar (DSMEK) birçok farkl dalda Sümerpark Ortak Yaam Alan dersliklerinde balad. Bilgisayar letmenlii Kursuna kayt yaptran 25 kadn ve erkek, ders ba yapt. 27 Martta start alan Bilgisayar letmenlii Kursunda 25 kii, hafta içi her gün 08.00 ile 13.00 saatleri arasnda toplam 163 saat eitim görecek.

BLGSAYAR DONANIMI

Kursiyerler bilgisayar donanmlaryla birlikte Adan Zye bilgisayar teorik ve pratik eitimle örenme frsat yakalayacak. Kursiyerler,bilgisayar teknolojisinin temel kavramlarn kullanarak, temel seviyede bilgisayar donanmlarn ve iletim sistemleri, internet ve E-Posta yönetimi, bilgi güvenlii bilinçlendirme eitimi, kelime ilemci yazlmyla belge oluturarak menüleri ve ikonlar kullanarak oluturulan belge düzenleme, elektronik tablolama yazlmyla hesaplama tablosu oluturarak menüleri, ikonlar, formülleri kullanarak tablolar oluturma ve oluturulan tablolar biçimlendirme ve sunu hazrlama konularnda eitim görecekler.

SERTFKA VERLECEK

Kursu baaryla tamamlayan örencilere, Milli Eitim Bakanl (MEB) onayl sertifika verilecek. Kursiyerlere, KUR tarafndan kursa devam ettii günler baz alnarak günlük 20 TL ücret ödenecek ve kursiyerlerin salk sigortalar yatrlacak.

Ana Sayfaya Git