Kursiyerler bilgisayar donanımlarını öğreniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, istihdamı artırmak amacıyla açtığı Bilgisayar İşletmenliği Kursu’ndan 25 kişi yararlanıyor.

Kursiyerler bilgisayar donanımlarını öğreniyor

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (DİSMEK) birçok farklı dalda Sümerpark Ortak Yaşam Alanı dersliklerinde başladı. Bilgisayar İşletmenliği Kursu’na kayıt yaptıran 25 kadın ve erkek, ders başı yaptı. 27 Mart’ta start alan Bilgisayar İşletmenliği Kursu’nda 25 kişi, hafta içi her gün 08.00 ile 13.00 saatleri arasında toplam 163 saat eğitim görecek.

BİLGİSAYAR DONANIMI

Kursiyerler bilgisayar donanımlarıyla birlikte A’dan Z’ye bilgisayarı teorik ve pratik eğitimle öğrenme fırsatı yakalayacak. Kursiyerler,“bilgisayar teknolojisinin temel kavramlarını kullanarak, temel seviyede bilgisayar donanımlarını ve işletim sistemleri, internet ve E-Posta yönetimi, bilgi güvenliği bilinçlendirme eğitimi, kelime işlemci yazılımıyla belge oluşturarak menüleri ve ikonları kullanarak oluşturulan belge düzenleme, elektronik tablolama yazılımıyla hesaplama tablosu oluşturarak menüleri, ikonları, formülleri kullanarak tablolar oluşturma ve oluşturulan tabloları biçimlendirme ve sunu hazırlama” konularında eğitim görecekler.

SERTİFİKA VERİLECEK

Kursu başarıyla tamamlayan öğrencilere, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika verilecek. Kursiyerlere, İŞKUR tarafından kursa devam ettiği günler baz alınarak günlük 20 TL ücret ödenecek ve kursiyerlerin sağlık sigortaları yatırılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz