Kürtçe için kayıtlar başladı

MED-DER, online Kürtçe dil kursları için kayıt almaya başladı. Ay sonuna kadar devam edecek kayıtlar internet üzerinden alınacak.

Haberler 16.10.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mezopotamya Dil ve Kültür Aratrma Dernei (MED-DER), koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle Zoom program üzerinden verecei yeni Kürtçe dil kurslar için kayt almaya balad. 1, 2 ve 3üncü seviyelerde kurs almak isteyen kiiler, 1 Kasma kadar kayt yaptrabilecek. Dernek, ayrca öretmenlik kursu için de yüz yüze eitimin startn veriyor.

ZOOM ÜZERNDEN

Koronavirüs salgnndan kaynakl kurslar online vermeye devam edeceklerini belirten dernek öretmenlerinden Murat Bilgiç, Kürtçenin Kurmanc ve Kirmançk lehçelerinde ders vereceklerini aktard. Bilgiç, Ay sonuna kadar sürecek olan bavurularda 3üncü seviyeye kadar online ders verilecek. Dünyann neresinde olursanz olun paylaacamz link aracl ile kayt yapp, bu eitime ulaabilirsiniz. Bavurular sonras Zoom program üzerinden eitim balatlacak diye konutu.

KURSLAR

Sosyal medya hesaplar üzerinden paylaacaklar linkte yer alan form ile kayt yaplabileceini söyleyen Bilgiç, Hiç Kürtçe bilmeyenlere balangç seviyesinde ders veriliyor. Birinci seviye, Kurmanci ve Kurmançki lehçelerini bilen ama eitim dilini görmeyenler için. kinci seviye, bunun bir üst seviyesi. Üçüncü seviye ise dillerin tüm yönleriyle örenilmesi için oluturulan bir seviyedir. 18 ya ve üstü örenci kabul ediyoruz. Ancak çocuklar için de atölyeler açmay planlyoruz bilgilerini paylat.

YÜZ YÜZE ETM

Bilgiç, öretmenlik kursu için ise önümüzdeki ay yüz yüze eitim balatacaklarn söyledi. Snfn 35 kiiden oluacan ifade eden Bilgiç, Kürt dilinin örenilmesi ve nesilden nesile aktarlmas çok önemli. Bunun için eitim çok önemli bir yerde duruyor. Hangi il, ilçe, mahalle, köy ya da ülkede olursa olsun bavuru yapp derslere katlm gerçekletirilsin çars yapt.

Ana Sayfaya Git