Görüş Bildir

Kürtçe için kayıtlar başladı

MED-DER, online Kürtçe dil kursları için kayıt almaya başladı. Ay sonuna kadar devam edecek kayıtlar internet üzerinden alınacak.

Kürtçe için kayıtlar başladı

Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Zoom programı üzerinden vereceği yeni Kürtçe dil kursları için kayıt almaya başladı. 1, 2 ve 3’üncü seviyelerde kurs almak isteyen kişiler, 1 Kasım’a kadar kayıt yaptırabilecek. Dernek, ayrıca öğretmenlik kursu için de yüz yüze eğitimin startını veriyor.  

ZOOM ÜZERİNDEN

Koronavirüs salgınından kaynaklı kursları online vermeye devam edeceklerini belirten dernek öğretmenlerinden Murat Bilgiç, Kürtçe’nin Kurmancî ve Kirmançkî lehçelerinde ders vereceklerini aktardı. Bilgiç, “Ay sonuna kadar sürecek olan başvurularda 3’üncü seviyeye kadar online ders verilecek. Dünyanın neresinde olursanız olun paylaşacağımız link aracılığı ile kayıt yapıp, bu eğitime ulaşabilirsiniz. Başvurular sonrası Zoom programı üzerinden eğitim başlatılacak” diye konuştu.

KURSLAR

Sosyal medya hesapları üzerinden paylaşacakları linkte yer alan form ile kayıt yapılabileceğini söyleyen Bilgiç, “Hiç Kürtçe bilmeyenlere başlangıç seviyesinde ders veriliyor. Birinci seviye, Kurmanci ve Kurmançki lehçelerini bilen ama eğitim dilini görmeyenler için. İkinci seviye, bunun bir üst seviyesi. Üçüncü seviye ise dillerin tüm yönleriyle öğrenilmesi için oluşturulan bir seviyedir. 18 yaş ve üstü öğrenci kabul ediyoruz. Ancak çocuklar için de atölyeler açmayı planlıyoruz” bilgilerini paylaştı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Bilgiç, öğretmenlik kursu için ise önümüzdeki ay yüz yüze eğitim başlatacaklarını söyledi. Sınıfın 35 kişiden oluşacağını ifade eden Bilgiç, “Kürt dilinin öğrenilmesi ve nesilden nesile aktarılması çok önemli. Bunun için eğitim çok önemli bir yerde duruyor. Hangi il, ilçe, mahalle, köy ya da ülkede olursa olsun başvuru yapıp derslere katılım gerçekleştirilsin” çağrısı yaptı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi