Kürtçeye üç kontenjan mı?

Kürt Dili ve Edebiyatı bölümüne sadece 3 kontenjan ayırmasına tepki gösteren Kürt Dil Platformu Sözcüsü Şerefhan Ciziri, 'Bahane üretmeyin. Gereğini yapmıyorsanız açıkça çıkın söyleyin' dedi

Haberler 25.09.2021 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnn (MEB) açklad 15 bin öretmen atamasna ilikin bran dalm kontenjan yaanan sorunu gözler önüne serdi. Ayrlan kontenjana göre Arapça dili için 314, ngilizce 857, Almanca 171, Türkçe 698, Franszca 3, spanyolca 2 ve talyanca, çince, Korece, Farsça ve Rusça için birer öretmen atamas yaplacak. Ülkede en çok kullanlan Kürtçenin Kurmanc lehçesine 2, Kirmançk (Zazaki) lehçesi için ise 1 kontenjan ayrld.

CZR: BN 500 ÖRETMEN ATAMA BEKLYOR

Kürt Dil Platformu Sözcüsü erefxan Ciziri, MEBin Kürtçe öretmenlii bölümü için kontenjan ayrmamasna tepki gösterdi. Kürt Dili ve Edebiyat bölümünü bitiren öretmenlerin atama beklediini ifade eden Ciziri, Mezun olanlar atanmad. Bu konu artk kronik bir hal almaya balad. Bir tarafta bölüm var mezunlar oluyor, bir taraftan da mezun olanlar atanmyor. Kürtçe eitmen atanmamas ksr döngüye dönütü. Elimizdeki bilgilere göre Kürt Dili ve Edebiyat bölümünü bitiren bin 500 öretmen atama bekliyor. Mademki böyle bir hak var, mademki bu alandan mezun olan öretmenler var o zaman gereini yapn dedi.

ARTIK BAHANE ÜRETMEYN

Kürt Dili ve Edebiyat bölümünü bitiren çok sayda öretmenin kendilerine gelerek atama beklediklerini ancak atanmadklarn söylediini aktaran Ciziri, dareciler ile yaptmz görümelerde ise ya örenci ya da öretmen yok diyorlar. Evet, öretmen var ama atanmyor. Bu alanda öncelikle öretmen, snf ve örenciye ihtiyaç var. Kürtçe eitim bir haktr. Bu ekilde olmaz. Son birkaç yldr devletin, iktidarn yaklam bu yönde. Buradan sesleniyoruz. Artk bahane üretmeyin. Madem ki reform yaptnz söyleyip ite Kürt dili ve edebiyat bölümleri açtnz söylüyorsunuz o zaman gereini yapn. Gereini yapmyorsanz açkça çkn söyleyin ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git