Kut’ül Amâre Zaferi Bismil’de kutlandı

Osmanlı Devleti’nin İngilizlere karşı kazandığı Kut’ül Amâre Zaferi’nin 101. yıldönümü münasebetiyle Bismil Yavuz Selim Konferans salonunda kutlama programı gerçekleştirildi.

Haberler 21.04.2017 - 07:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil Anadolu Lisesi tarafndan hazrlanan programa lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak, kurum müdürleri, vatandalar ve örenciler katld.

Programn açl konumasn yapan lçe Milli Eitim Müdür Aydn Ak, her milletin tarihini iyi bilmesi gerektiine vurgu yaparak, Geçmiini bilmeyen toplumlar eksiklerini, hatalarn bilemez ve bunlarn nasl düzeltilmesi gerektiine kanaat getiremezler. Bizler ve milli tarih bilincine sahip olarak yetitirdiimiz gençler bu bilinçle atalarndan ilham alarak daha büyük iler yapacaklardr. dedi.

Kutul Amre Zaferinin Türk tarihinin unutturulmu anl zaferlerinden birisi olduunu kaydeden Ak, ngilizlerin tarihlerindeki en büyük hezimetlerden birisini bu savata olduunu söyledi.

100 YIL ÖNCEK PLAN

Emperyalizmin 100 yl önceki emelleriyle bugünkü emellerinin birbirine çok benzediinin altn çizen Ak, Bundan 100 yl önce ngilterenin öncülüünü yapt emperyalistler, Osmanl Devletini parçalamak ve Ortadou corafyasnn zenginliini yamalamak için birçok cepheden saldrdlar. Amaçlar Musul ve Badat petrollerine ulamakt. Ancak din, dil, rk ve mezhep ayrm olmakszn Osmanl milletinin omuz omuza verdii kutsal direnile emperyaliz devletler püskürtüldü dedi.

Kutlama program sonras örencilerin sorularn dinleyen Aydn Ak, Baary hayal ettiiniz ve arzuladnz zaman bilin ki hiçbir eyin sizden kurtulma ans yoktur. Baarlar, hayaller ve idealler sizi, duyarl gençleri bekliyor. Bunlara lütfen duyarl kalalm. Duyarl olduunuz zaman göreceksiniz ki gerçekten yapamayacanz, baaramayacanz hiçbir ey yok eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git