KYK yurt başvuruları ağustosta başlayacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), yeni eğitim-öğretim yılı için yurt başvurularını ağustos ayında almaya başlayacak.

Haberler 30.07.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KYKdan yaplan açklamaya göre, ülke geneli ve Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetindeki (KKTC) toplam 748 yurtla, 600 binden fazla üniversiteli gence ev sahiplii yapan kurum, bu ylki yurt bavurularn austos aynda alacak.

Örencilerin bavurular e-devlette yer alan örenim bilgilerine göre deerlendirilecek.

Bu nedenle örencilerin bavuru srasnda herhangi bir sorun yaamamas için öncelikle e-devlete girip, okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde yanllk olan örencilerin üniversitenin örenci ileri bürolaryla görüerek düzelttirmeleri gerekecek. Hatal ya da eksik örenim bilgisiyle yurt bavurusu yaplamayacak.

Bilgilerinde hata olmayan örenciler ise bavurularn dorudan gerçekletirebilecek.

Örencilerin bavuru srasndaki kodlama hatalarn ortadan kaldrmay amaçlayan KYK, geçen yl ksmi olarak uygulad sistemi bu yl tam olarak hayata geçirecek.

Buna göre, örencilerin okul bilgileri, YÖKün sistemi üzerinden alnacak. Uygulama sayesinde örencilerin bavuru esnasnda yanl iaretleme yaparak, madur olmas engellenecek.

Ayrca bavurular e-devlet üzerinden alnaca için, e-devlet ifresi olmayan örencilerin kimlikleri ile PTT ubelerinden e-devlet ifresi almalar veya dier e-devlete giri yöntemlerinden birine (internet bankacl, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kart) sahip olmalar gerekiyor.

Örenciler, yurtlara bavuru tarihi ve bavurularn sonuçlanmasyla ilgili her tür bilgiye kurumun resmi internet adresi yurtkur.gsb.gov.trden ulaabilecek.

Ana Sayfaya Git