KYK, yurt başvurularını almaya başlıyor

KYK, 2018-2019 eğitim öğretim yılı için yurt başvurularını 3 Eylül Pazartesi gününden itibaren alacak.

Haberler 01.09.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek Örenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 2018-2019 eitim öretim yl için yurt bavurularn, 3 Eylül Pazartesi günü almaya balayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlndan yaplan açklamaya göre, KYK yurt bavurular, geçmi yllarda olduu gibi yine e-Devlet üzerinden alnacak ve 10 Eylül Pazartesi günü saat 23.59da sona erecek.

Örencilerin örenim bilgilerinin, Yükseköretim Kurumunun bilgi sistemi üzerinden alnaca ve hatal örenim bilgisiyle yurt bavurusu yapan örencilerin bavurular geçersiz saylaca için, örencilerin e-Devlette yer alan örenim bilgilerinin doru olup olmadn kontrol etmesinin önemli olduu, örenim bilgilerinde yanllk olan örencilerin, üniversitenin örenci ileriyle görüerek bilgilerini düzelttirebilecei, bilgilerinde yanllk olmayan örencilerin ise bavurularn dorudan gerçekletirebilecei belirtildi.

Örenciler, yurtlara bavuru tarihi ve bavurularn sonuçlanmasyla ilgili her tür bilgiye, kurumun resmi internet adresinden (yurtkur.gsb.gov.tr) ulaabilecek.

- Kurumsal letiim Merkezi 7/24 örencilerin hizmetinde

Yaanlan sorunlara annda çözüm bulabilmek için 7 gün 24 saat çalan KYK Kurumsal letiim Merkezi, bavuru süresince de örencilerin hizmetinde olacak.

Örenciler, 444 1961 numaral Kurumsal letiim Merkezinden ya da Kurumun resmi Twitter hesab, KYK_DESTEK üzerinden yardm talebinde bulunabilecek.

Ana Sayfaya Git