Levent Uysal: Ek yerleştirme ile üniversiteli olma şansı çok yüksek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından YKS ek yerleştirme kılavuzu dün açıklandı. Kılavuzla birlikte lisans ve ön lisans taban puanları da belirlenmiş oldu.

Haberler 05.09.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üniversiteye yerleemeyen, istedikleri bölümü ilk tercihte kazanamayan binlerce örencinin bekledii ek yerletirme klavuzu açkland. ÖSYMnin resmi internet sitesinden duyurduu klavuzun ardndan lisans ve ön lisans kapsamnda ek tercih ilemi yapacak örenciler için süreç balad.

Adaylar, 2019-YKS Ek Yerletirme tercihlerini, 05-11 Eylül 2019 tarihleri arasnda T.C. Kimlik numaras ve ifreleri ile ÖSYMnin internet adresinden bireysel olarak yapabilecek. Nianta Üniversitesi Kurucusu Levent Uysal, örencilerin açklanan klavuzu titizlikle inceleyerek tercih yapmalar gerektiini söyledi.

EK YERLETRME LE ÜNVERSTE KAZANMA ANSI çOK YÜKSEK

Ek yerletirme süreci ile ilgili örencilere tavsiyelerde bulunan Levent Uysal, bu süre içerisinde üniversiteli olma ansnn çok yüksek olduunu söyledi.

11 Eylül tarihinde son bulacak süreç için, örencilerin titizlikle klavuzu incelemesi gerektiini söyleyen Uysal, Örencilerin klavuzu doru okumalar, isteklerine biraz daha fazla odaklanmalar ve uzmanlardan destek almalar gerekiyor. Ön lisans ve lisans olmak üzere birçok bölümde bo kontenjan var dedi.

YANLI TERCH YAPMAYIN!

Örencilerin klavuzda yer alan taban puanlarn dikkate almalar gerektiine vurgu yapan Uysal, Taban puanlarna, özel koul ve açklamalara iyi baklmas oldukça önemli. Örencilerimiz önce seçmek istedikleri bölüme odaklanmallar. 24 tercih hakkn doru kullanmak, istedikleri bölümü okumalarnda onlara fayda salayacaktr. Her adayn, girmek istedii programlar Tablo 3 ve Tablo 4ten bularak tercih srasna koymas ve bir tercih listesi oluturmas doru olacaktr. Tercih listesi hazrlarken yanl yapmak, son ans kaybetmek demektir. Bu da bir sene kaybetmelerine neden olacaktr diye konutu.

Ana Sayfaya Git