Liselilere İslam hukuku anlatılacak

SEÇMELİ din derslerinin güncellenen yeni müfredatıyla ilgili bilgilere göre, ortaöğretimde zina, ahlaki yozlaşma, evlilik, nikâh gibi konular işlenecek. İslam hukukunun temel ilkeleri anlatılacak.

Haberler 05.07.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) gelecek eitim ylnda 1, 5 ve 9uncu snflarda uygulayaca yeni müfredat önümüzdeki günlerde açklayacak. Bakanla bal Din Öretimi Genel Müdürlüü seçmeli dersler için güncellenen baz öretim programlarna yönelik bilgiler yaynlad.

CHADLA LGL HÜKÜMLER

mam-Hatip Ortaokulu Temel Dini Bilgiler Öretim Programnda baz üniteler çkarlrken Tevdit medeniyeti, Allaha kulluk ve ibadet, Dini hükümler, Adab- muaeret ünitesi yer ald. 8inci snfta Dini hükümler ünitesinin açklamalar bölümünde Kazanm ilenirken tevik dili kullanlacak. Ayrca kat dini hükümleri reddetmenin küfür olduuna deinilecek denildi. Dersin 7nci snflar için hazrlanan öretim programna göre, slamda helal kazanç, slamda oyun ve elence konular açklanacak. Kazanm ilenirken slami kurallarn sanal lemdeki ilikilerde de geçerli olduu vurgulanacak. ans oyunlarnn haramlna vurgu yaplacak. Ayrca slamda giyim konusu ilenirken Nur, Ahzab suresinden faydalanlacak. Allaha kulluk ve ibadet ünitesinde ise Allah yolunda mücadele: Cihad bal yer ald.

mam Hatip Liselerinin müfredatnda Dinler Tarihi dersindeki Dini çoulculuk, diyalog ve misyonerlik ünitesi yer almad, Türkiyede baz dini gruplar ünitesi konuldu. Fkh dersinde badat olarak deitirilen ünitenin alt balnda cihadla ilgili temel kavram ve hükümlere yer verildi.

KARABORSACILIK, RÜVET

Liselerde uygulanacak Temel Dini Bilgiler Dersinde (slam 1) slam ve sosyal hayat içinde terör, evlilik ve nikh, boanma, yalan, hile, fitne, alkol ve bamllk, zina, sulh, hak ve adaleti gözetme, ahlaki yozlama gibi konular ilenecek. slam ve ekonomik hayat ünitesinde içi-iveren hakk, karaborsaclk, rüvet, faiz de ele alnacak. slam ve hukuk ünitesinde de slam hukukunun temel ilkeleri öretilecek.

Güncellenen Ortaokul Temel Dini Bilgiler Dersinde (slam 1-2) temel beceri ve kavramlar kazandrlacak. Örencilerin ibadet mekanlarn tanmalar salanacak. Peygamberimizin Hayat dersinde elence ve spor ünitesi kaldrld.

Ana Sayfaya Git