LYS heyecanı

Öğrenciler, LYS-4 sosyal bilimler sınavında sorulara doğru cevap verebilmek için ter dökerken, aileleri de okul bahçelerinde dua ederek bekledi.

Haberler 11.06.2017 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üniversite adaylar, LYS-4 sosyal bilimler snavnda sorulara doru cevap verebilmek için ter dökerken, okul bahçelerinde bekleyen aileler de çocuklar için bol bol dua etti. Sosyal bilimler oturumu (LYS-4) sona erdi.

LK OTURUM TAMAM

Türkiyede 81 il merkezi ile Lefkoada saat 10.00da balayan snava, 538 bin 885 aday bavuru yapt. Snav tek oturumda uyguland ve 135 dakika sürdü. Adaylar, LYS-4te tarih, corafya-2 ve felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testlerini cevaplandrd. Adaylar bugün LYS-1 matematik snavna, 17 Haziran Cumartesi LYS-2 fen bilimleri ve LYS-5 yabanc dil snavna, 18 Haziran Pazar günü ise LYS-3 edebiyat-corafya snavna girecek.

SIKI GÜVENLK ÖNLEM

LYS sosyal bilimler oturumuna girmek için okullara gelen örenciler, giri belgeleri, kimlikleri ve üzerleri kontrol edildikten sonra snflara alnd.

Bina snav sorumlusu tarafndan 09.45te okul kaps kapatlarak, snavn balamasna 15 dakika kala snflara aday alnmad.

Baz örencilerin snava yetimek için kotuklar görüldü. Snava girecek örenciler, heyecanl olduklarn, çalmalarnn karln almaya geldiklerini ifade etti.

ALELER DUA ETTLER

Örenci Sümeyye Aydoan, heyecann yenmesi gerektiine iaret ederek, Bu benim için dönüm noktas. Heyecanm bastrmak için son günlerde dersleri brakp genellikle kendime vakit ayrdm. Uyku düzenimi oturttum. Onun dnda ekstra bir ey yapmadm. diye konutu. Okul bahçesinde bekleyen baz aileler de çocuklarna destek olmak için Kuran- Kerim okudu, dua etti.

Snavdan çkan örencilerden kimisi sorularn zor kimisi ise kolay olduunu söyledi. Ancak adaylar arasnda geçen yllara oranla sorularn daha kolay olduu görüü de hakimdi. lk kez karlatklar açk uçlu sorular içinde zor olduu yönünde görüler belirtildi.

çALIAN çN HEREY KOLAY

Hedefi psikolog olmak olan Yamur Tekingür, snav çk yapt açklamada, Snav kolayd. Özellikle corafya ve felsefe kolayd. Açk uçlu sorular bana zor geldi derken, Zeynep Topçu ise Snav kolayd. Zaten çalan için herey kolay. Bata biraz heyecanlandm ancak daha sonra doru baz sorularn yantlarn hatrlaynca rahatladm ifadelerini kulland.

TARH VE CORAFYA KOLAYDI AMA FELSEFEDE ZORLANDIM

Can kuskan adl bir aday da beklediinden daha iyi geçtinii belirttii snavla ilgili olarak, Tarih ve corafya kolayd ama felsefede zorlandm. Genel olarak iyiydi. Açk uçlu sorularda felsefeninkileri bo braktm. Aklma birey gelmedi eklinde konrutu.

Ana Sayfaya Git