Görüş Bildir

LYS heyecanı

Öğrenciler, LYS-4 sosyal bilimler sınavında sorulara doğru cevap verebilmek için ter dökerken, aileleri de okul bahçelerinde dua ederek bekledi.

LYS heyecanı

Üniversite adayları, LYS-4 sosyal bilimler sınavında sorulara doğru cevap verebilmek için ter dökerken, okul bahçelerinde bekleyen aileler de çocukları için bol bol dua etti. Sosyal bilimler oturumu (LYS-4) sona erdi.

İLK OTURUM TAMAM

Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 538 bin 885 aday başvuru yaptı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 135 dakika sürdü. Adaylar, LYS-4'te tarih, coğrafya-2 ve felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testlerini cevaplandırdı. Adaylar bugün LYS-1 matematik sınavına, 17 Haziran Cumartesi LYS-2 fen bilimleri ve LYS-5 yabancı dil sınavına, 18 Haziran Pazar günü ise LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavına girecek.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ

LYS sosyal bilimler oturumuna girmek için okullara gelen öğrenciler, giriş belgeleri, kimlikleri ve üzerleri kontrol edildikten sonra sınıflara alındı.

Bina sınav sorumlusu tarafından 09.45'te okul kapısı kapatılarak, sınavın başlamasına 15 dakika kala sınıflara aday alınmadı.

Bazı öğrencilerin sınava yetişmek için koştukları görüldü. Sınava girecek öğrenciler, heyecanlı olduklarını, çalışmalarının karşılığını almaya geldiklerini ifade etti.

AİLELER DUA ETTİLER

Öğrenci Sümeyye Aydoğan, heyecanını yenmesi gerektiğine işaret ederek, "Bu benim için dönüm noktası. Heyecanımı bastırmak için son günlerde dersleri bırakıp genellikle kendime vakit ayırdım. Uyku düzenimi oturttum. Onun dışında ekstra bir şey yapmadım." diye konuştu.  Okul bahçesinde bekleyen bazı aileler de çocuklarına destek olmak için Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti.

  Sınavdan çıkan öğrencilerden kimisi soruların zor kimisi ise kolay olduğunu söyledi. Ancak adaylar arasında geçen yıllara oranla soruların daha kolay olduğu görüşü de hakimdi. İlk kez karşılaştıkları açık uçlu sorular içinde zor olduğu yönünde görüşler belirtildi.

"ÇALIŞAN İÇİN HERŞEY KOLAY"

Hedefi psikolog olmak olan Yağmur Tekingür, sınav çıkışı yaptığı açıklamada, "Sınav kolaydı. Özellikle coğrafya ve felsefe kolaydı. Açık uçlu sorular bana zor geldi" derken, Zeynep Topçu ise "Sınav kolaydı. Zaten çalışan için herşey kolay. Başta biraz heyecanlandım ancak daha sonra doğru bazı soruların yanıtlarını hatırlayınca rahatladım" ifadelerini kullandı.

"TARİH VE COĞRAFYA KOLAYDI AMA FELSEFEDE ZORLANDIM"

Can kuskan adlı bir aday da beklediğinden daha iyi geçtiniği belirttiği sınavla ilgili olarak, "Tarih ve coğrafya kolaydı ama felsefede zorlandım. Genel olarak iyiydi. Açık uçlu sorularda felsefeninkileri boş bıraktım. Aklıma birşey gelmedi" şeklinde konruştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi