MŞÜ'de bilim şenliği

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) düzenlenen ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen bilim şenliğinde, üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan bilimsel eserler lise öğrencilerine tanıtıldı.

Haberler 11.10.2017 - 07:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi öretim üyesi Prof. Dr. Cevad Selam, çeitli önerilerde bulundu. Kitap okumann önemine vurgu yapan Prof. Dr. Cevad Selam, cep telefonlarn virüse benzeterek, Elimizdeki cep telefonlar, iletiim kurulmas için icat edildi. Ama ne yazk ki, ben bunu bir virüs olarak görüyorum. u anda 2-3 yandaki bebeklerin elinde dahil bu cep telefonlarn görebiliyoruz. Bu ekilde devam etmesi halinde gelecek nesil, üretimden ve bilimden uzak olacaktr. Bunun yerine kitap okuyalm, öretmenlerimizi, hocalarmz sktralm. Onlardan daha fazla bilgi alalm. Bilginin fazlas zarar deildir. Ancak bu ekilde geleceimiz garanti altna alnabilir diye konutu.

Rektör Yardmcs Prof. Dr. Abdullatif Tüzer ise, Muta ciddi anlamda gençlik potansiyeli olduunu ve üniversite olarak bu gençlere faydal etkinlikler düzenleme gayretinde olduklarn kaydetti. Tüzer, Gençlerimizin gelecekte bilimsel olarak donanml hale gelmesi için zaman zaman projeler düzenliyoruz. Bu projemiz de bunlardan birisi. Fizik bölümünden arkadalarmz, DAP Bölge Kalknma daresiyle ortaklaa böyle bir çalma yapt. Malumunuz olduu üzere, dünyamz artk yüksek teknoloji çanda. Ülkeler, birbiriyle ciddi anlamda rekabet eder düzeye geldi. Ne yazk ki, ülkemiz bu rekabette tatmin edici düzeyde deil. Bu eksiklii görüp, bu rahatszl hissedip, gençlerimizi gelecee hazrlamak, rekabet edebilecek bir donanma getirebilmek, en azndan buna bir katk sahibi olabilmek amacyla böyle bir proje hazrland. Projemiz 2 gün sürecek. Alannda önemli isimler buraya davet edildi ve gençlerimiz bu isimlerle buluacak dedi.

Yaplan konumalarn ardndan üniversite örencileri tarafndan hazrlanan deney ve eserler, lise örencilerine tantld.

Ana Sayfaya Git