Makamına yakışmadı

Milli Eğitim Bakanı Özer’in okul müdürünü azarlamasına tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Tekdemir: “Makamına ve sorumluluğuna yakışmayan bir öfke patlamasıydı”

Haberler 10.01.2022 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Milli Eitim Bakan Özerin okul müdürünü azarlamasna tepki gösteren Eitim-Bir-Sen Diyarbakr ube Bakan Tekdemir Orada sayn bakan okul ziyaretinde bulunuyor. Özenle seçilmi iyi okullar gezdiriliyor. Sanki okul idaresi bir talepte bulunsayd sorun çözülecekmi gibi bir konfor içinde konuuyor, gerçekte böyle deil. Diyarbakrda bin 755 okul var, temizlik ii için -Kur 599 çalan verdi. Yani üç okula bir çalan düüyor. 270 kiilik ek bir alm daha olacak ama bu da çok yetersiz. Okullarn ciddi anlamda sorunlar var. çocuklar için sosyal imknlar anlamnda yetersizlikler var. diyerek tepki gösterdi.

Sorumluluuna ve makan yakmad

Ödenek konusunda skntlar yaandna da dikkat çeken Tekdemir, sözlerini öyle sürdürdü:

Ödenekler konusunda, okul bütçesi uygulamas olmad için bütçe ayrlmad için eksiklikleri var. Bunlar bileenler ya da okul aile birlii ya da hayrsever ile gidermeye çalyorlar. Bu da okul yöneticilerini dilenci pozisyonuna düürüyor. Sürekli seferber olan okul idaresinin enerjisi kayboluyor. Okullarn teneffüs vakitlerinde örencilerin dinlenebilecekleri, oyun parkurlar, birtakm spor tesisleri gibi imknlar yetersiz. Eitim sadece bir akademik aktarmdan ibaret deil. Biz okullara bir sosyal aktarm mekanlar olarak misyon da veriyorsak buralarn içinde sosyal ve sportif imkanlar ve donatlar, malzemeleri, tesisleri kurmak lazm. Bunun için de ödenee ihtiyaç var.

Bakann davranna çok içerledim

Eitim Bir Sen Diyarbakr ube Bakan Ramazan Tekdemir, Bakan Özerin okul müdürünü azarlamasyla ilgili ise unlar söyledi: çok içerledim. Bir öfke patlamas ile öfkesini kontrol etmeyen bir bakan profili ise bu makamn anna ve sorumluluk deerine yakmayan bir tepki. Gerçekten okul idaresini ve milli eitim yetkilisini hizaya çekmek ve haddini bildirmek gibi ise bu bir zafiyettir. Sorumluluk makamnda yer aldnn farknda olarak davranlarn tutarl ve kontrol edilebilir seviyede tutmas gerekiyor. Örnek olmamz gereken çocuklarn ve kentin protokolünün önünde bu diyaloun olumas bir talihsizliktir. Bakan beyin bu diyaloun tahribatn onaracak bir özel giriimi de kameralara göstermesi gerektiini düünüyorum. Sorunu gidermesi adna bunu telafi etmesi lazm.

Ana Sayfaya Git