Maraton bitti sıra puanlarda

YKS süreci, TYT ve AYT'nin ardından 120 dakika süren YDT'nin tamamlanmasıyla sona erdi. ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları 28 Temmuz 2020'de açıklanacak

Haberler 29.06.2020 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üniversite adaylar, YKSnin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testini (TYT) önceki gün, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü ve son oturum Yabanc Dil Testi (YDT) sorularn dün yantlad.

YKSnin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testinin (TYT) önceki gün gerçekletirilmesinin ardndan üniversite adaylar, dün de ikinci oturum AYT heyecann yaad.

AYT, saat 10.15te balad ve 180 dakika sürdü. Adaylar, snavn sabah oturumlarnda 10.00dan sonra snav binalarna alnmad. AYTde 40 sorudan oluan Türk Dili ve Edebiyat- Sosyal Bilimler-1 testinde adaylar, Türk dili ve edebiyatndan 24, Tarih-1den 10, Corafya-1den 6 soru yantlad.

Snavn Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinde adaylara 40ar soru soruldu. Sosyal Bilimler testinde Tarih-2 ve Corafya-2den 11er, felsefe grubundan 12, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya ek felsefe sorularndan 6 soru yer ald. Fen Bilimleri testindeki dalm ise fizik 14, kimya 13 ve biyoloji 13 soru eklinde oldu.

2020-YKSde adaylar yüz yüze eitim gördükleri konulardan sorumlu oldular, 12.snfn ikinci dönem konularndan soru sorulmad.

Merkezi yerletirme yaplan lisans programlarn tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj, bu yl ile snrl kalmak artyla 170e çekildi. T.C. kimlik kartn kaybeden, nüfus cüzdan olmayan veya nüfus cüzdannda vatandalk numaras, fotoraf bulunmayan adaylar için il/ilçe nüfus müdürlükleri snav günleri açk bulunduruldu.

Öleden sonraki üçüncü oturum

Son oturum olan ve saat 15.45te balayan YDT, 120 dakika sürdü. Almanca, Arapça, Franszca, ngilizce ve Rusça dillerinde yaplan snavda toplam 80 soru yer ald. Yüz yüze eitim gördükleri konulardan sorumlu olan 2020-YKS adaylarna 12. snfn ikinci dönem konularndan soru sorulmad.

T.C. kimlik kartn kaybeden, nüfus cüzdan olmayan veya nüfus cüzdannda vatandalk numaras, fotoraf bulunmayan adaylar için il/ilçe nüfus müdürlükleri bugün de açk bulunduruldu.

SINAVDA KORONAVRÜS ÖNLEMLER

Bina ve okullarn, snavdan önceden detayl temizlii yapld ve dezenfekte edildi.

YKSnin her oturumunda, koronavirüs önlemleri kapsamnda adaylara snav binas girilerinde görevliler tarafndan maske ve dezenfektan datld. steyen adaylar, dezenfektanlarn yanlarnda getirdi.

Snav görevlilerine de maske ve dezenfektanla birlikte lateks eldiven de datld. steyen adaylar ve görevliler, maske ve siperlikleriyle snava geldi. Bilim Kurulunun önerisi dorultusunda snav salonuna geçip srasna oturduktan sonra adaylardan talep edenlere snav süresince maskelerini çkarma imkan tannd.

Okul bahçelerindeki ylmay önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve snav görevlileri dnda hiç kimse okul bahçelerine alnmad. Adaylar snav binalarna girite ve snav bitiminde binadan çkta, sosyal mesafenin korunmas için görevliler tarafndan yönlendirildi.

Kovid-19 durumu olan adaylar, tüm snav merkezlerinde hazrlanan yedek binalarda ayr salonlarda snava alnd. ÖSYM takvimine göre YKS sonuçlar 28 Temmuz 2020de açklanacak.

ADAYLARA ÜCRETSZ TOPLU TAIMA HZMET

Bu arada Diyarbakr Büyükehir Belediyesince adaylara ücretsiz toplu tama hizmeti verildi.

Ayrca belediyeler, snav merkezleri çevresinde bekleyen velilere maske ve su datm yapld. Polis ekipleri, snav merkezlerinin çevresinde sosyal mesafe kuralna uymalar konsunda velilere ikazda bulundu. Snav merkezlerinin çevresinde bekleyen baz veliler ise getirdikleri kamp sandalyelerinde ya da gölgelik alanlarda oturarak, çocuklarn bekledi.

Ana Sayfaya Git