MAÜ'den mesleki teknik eğitim paneli

Mardin Artuklu Üniversitesi ile Dicle Kalkınma Ajansı iş birliği ile düzenlenen mesleki teknik eğitimin sorunları ve çözüm önerileri konulu panel gerçekleştirildi.

Haberler 01.01.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. brahim Özcoar ve Dicle Kalknma Ajans Genel Sekreteri Ylmaz Altndan açl konumasn yapt panele, Sakarya Uygulamal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarbyk, Dicle Üniversitesi Kalite Gelitirme Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bayndr, Sanayi ve Teknoloji Bakanl AR-GE Tevikleri Gelitirme Dairesi Eitim ube Müdürü Elif Sava Kaplan ve Mardin OSB Müdürü Abdullah Ensari ile MAÜ Meslek Yüksekokulu örencileri ve öretim elemanlar katld.

TEKNK ETM

Moderatörlüünü Dr. Ör. üyesi Erhan Polatn yapt panele, Prof. Dr. Mehmet Sarbyk mesleki teknik eitimin niteliin arttrlmasnda teorik bilginin yannda uygulamaya dönük çalmalara yer verilmesi, Prof. Dr. Hasan Bayndr teknokent ve teknoloji transfer ofislerinin üniversiteler ve mesleki teknik eitim açsndan önemi ve yeri, Elif Sava Kaplan dijitallemenin mesleklerin geleceine olan etkisi üzerinde yaplan çalmalar ve Abdullah Ensari Mardin OSB ve mesleki teknik eitime olan ihtiyaç konularn ele alarak önemli açklamalarda bulundu. MAÜ Rektörü brahim Özcoarn katlmclara plaket takdim etmesi ile program sona erdi.

Ana Sayfaya Git