MEB'den görme yetersizliği olan öğrenciler için ilk yardım kitabı

Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi ve ilkokul seviyesinde görme yetersizliği olan 6-9 yaş grubundaki tüm öğrenciler için Braille alfabesiyle 'İlk Yardım Okulu: Kahramanlar İş Başında' kitabı hazırladı.

Haberler 10.01.2022 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüü, her çocuun ilk yardmn önemini ve uygulamalarn kavramas için hazrlanan lk Yardm Okulu: Kahramanlar Banda kitabnn okul öncesi ve ilköretimdeki örencilere ulatrlmasnn ardndan görme yetersizlii bulunan çocuklar için de yeni adm att.

LK YARDIM KTABI

Bu kapsamda, çocuk sal ve hastalklar uzmanlar, çocuk ve erikin acil tp uzmanlar, acil hemireleri, acil tp teknikerleri, ilk yardm eitmenleri, klinik psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarnn katksyla lk Yardm Okulu: Kahramanlar Banda kitabnn Braille basks yapld. çocuklar, öretmenler, veliler ile kurumlar için kaynak niteliindeki kitapta, ilk yardmn önemi ve ilk yardm müdahaleleri hikayeler eliinde anlatlyor. lk yardmn bu ya grubunda kazanm olarak verilmesi ve doru bilgilerle bir hayat kurtarmann mümkün olabilecei gerçeinden yola çkarak hazrlanan lk Yardm Okulu: Kahramanlar Banda kitab, okul öncesi ve ilkokul seviyesinde görme yetersizlii olan 6-9 ya grubundaki tüm örencilere Mill Eitim Bakanlnca ulatrlacak.

Ana Sayfaya Git