Meryem öğretmen!

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Sağınlı köyündeki yatılı bölge ortaokuluna geçen yıl atanan İngilizce öğretmeni Meryem Uyar, doğum günlerini kutladığı, pikniğe götürdüğü öğrencilerinin her sorunuyla yakından ilgileniyor.

Haberler 17.01.2020 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Hizan ilçesinde Sanl Kamran nan Yatl Bölge Ortaokulunda görevli ngilizce öretmeni Meryem Uyar, ders dndaki zamanlarda okulda yatl eitim gören örencilerle yakndan ilgileniyor, çeitli etkinlikler düzenleyerek eitimlerine ve gelimelerine katk sunuyor.

Geçen yl ilçeye 40 kilometre mesafedeki Sanl köyündeki okula atanan Uyar, kendisi gibi ailelerinden uzakta yatl okullarda eitim gören örencilere anne efkatiyle yaklayor.

Örencilerine sürpriz doum günü partileri düzenleyen, piknik, bisiklet turu, sinema etkinlikleri organize eden Uyar, ihtiyaç duyduklar her anda örencilerin yannda yer alarak onlara destek veriyor.

- Her zaman köy okulu hayali kurdum

Uyar, her zaman bir köy okulunda öretmen olmak istediini ve bundan dolay hep köylerdeki okullar tercih ettiini söyledi.

Köylerde hayat standartlarnn düük olduunu belirten Uyar, Hep bir köy okulunda görev yapmann, çocuklara faydal olmay hayal ediyordum. Buraya atandmda çok mutlu oldum. lk defa Dou Anadolu Bölgesine geldim. Buraya geldiimde farkl duygular yaadm. çocuklarn hepsi yeni öretmen gelmi diyerek yanma kotu. Onlara sarldm. Bu okulda hayallerimi gerçekletirmeye çalyorum. Köyde yeil alan çok fazla. Bu nedenle havalarn güzel olduu zamanlarda onlarda darda kitap okuma etkinlii düzenledik, piknik yaptk. diye konutu.

Bazen masalarna brakt bir çikolatayla, bazen sadece dinleyerek bazen de etkinlikler düzenleyerek örencilerini mutlu etmeye, hayatna dokunmaya çaltn ifade eden Uyar, bu sayede örencilerin okula daha da balandn, derslerindeki baarlarnn arttn vurgulad.

- Bazen gömlekleri ve pantolonlar sökülüyor, onlar dikiyorum

ki hafta önce örencilerle düzenledikleri bisiklet turunda çok elendiklerini anlatan Uyar, öyle devam etti:

çocuklar burada doum günü kutlamam. lk defa doum günü partisi yaptk. Sinemaya gitmeyen örencilerimiz için akll tahtadan film izleyerek sinema gecesi yaptk. çok keyif aldlar. Nöbetçiyken örencileri kontrol ediyorum. Üstü açk olanlar örtüyorum. Sevgi gördükçe onlarda sevgi gösteriyorlar. Burada öretmen olmaktan çok mutluyum ve keyif alyorum. Ben de liseyi yatl okudum. Bu nedenle örencilerin yaadklarn anlayabiliyorum. Annelerinden uzaktalar. O uzakl hissettirmemeye çalyorum. Bazen gömlekleri ve pantolonlar sökülüyor, onlar dikiyorum. Elbiselerini ykyorum, katlayp dolaplarna koyuyorum. Hasta olanlarn ilacn düzenli veriyorum. Her anmz birlikte geçiyor.

Bunlar sayesinde örencilerin kendilerini evde gibi hissettiini aktaran Uyar, Burada mutluyuz. Bazlarnn ablas bazlarnn da annesi gibiyim. Güzel bir aileyiz. dedi.

Bitlis Milli Eitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise il merkezinden uzaktaki yatl okulda görev yapan ngilizce öretmeni Meryem Uyarn mesai kavram gözetmeden çaltn belirtti.

Okuldaki örencilerin öretmenleriyle güzel zaman geçirdiini ifade eden Korkmaz, unlar söyledi:

Öretmenimizin çocuklarmza ders d saatlerde rehberlik yapmas, dil öretmesi ve dier problemleriyle birebir ilgilenmesi, bir farkndalk oluturdu. Öretmenimizin çalmalarn yakndan takip ediyoruz. Bu özverili çalmasndan dolay kendisine teekkür ediyoruz. nsanlar istediinde çalma imkanlar ve mekanlarn büyük bir öneminin olmadn Meryem hocamz bir kez daha ispat etmitir.

Okuldaki örenciler de sürekli kendileriyle ilgilenen öretmenlerini çok sevdiklerini belirterek, Uyarn her türlü sorunlarnda yannda olduunu, bir anne gibi davrandn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git