Mezuniyet coşkusu

Batman Üniversitesi 2018-2019 akademik yılında mezun olan öğrenciler için Batı Raman Kampüsü’nde mezuniyet töreni düzenlendi.

Haberler 24.06.2019 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mezuniyet törenine, Batman Valisi Hulusi ahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmu, Garnizon Komutan Hava Tugeneral Cokun Uçarclar, kurum müdürleri, STK temsilcileri, üniversite personeli, örenciler ve yaknlar katld.

BATMAN ÜNVERSTES

Vali ahin, mezunlarn kendilerini Türkiyenin gelecei hususunda umutlandrdn söyledi. Vali ahin, Bizim en kymetli varlm uanda bu meydan dolduran siz deerli genç kardelerimsiniz. Sizlerle beraber gelecee güvenle bakyoruz. Deerli kardelerim, bugün bazlarnz ön lisans, bazlarnz lisans mezunu oldunuz. Bakyorum bazlar uanda baretlerini takmlar mühendislik yönünde antiyeye gitmeye hazr vaziyetteler. çok güzel, çok gurur verici. Yalnz unu unutmayn deerli kardelerim, üniversite meslek edindirme fabrikas deildir. Üniversite öncelikle sizlere bir vizyon katan, bir istikamet sunan ve her eyden önce bilimsel bilgiyi, bilimsel üphecilii ve metodolojiyi öreten evren kentlerdir. Eer sizler bir vizyon kazandysanz ve bu üniversite atmosferinden gelecee yönelik bir istikamet elde ettiyseniz, rotanz çizdiyseniz geleceiniz parlaktr. Emin olun meslei zaten bulursunuz. Biraz önce Rektörümüz çok güzel ifade etti, ne yaparsanz yapn, yaptnz ii iyi yapn, bu çok önemli. Mutlaka kendinize, ailenize, milletinize ve memleketinize de sadk olun ve sadakatten ayrlmayn dedi.

GELMEYE KATKISI

Rektör Durmu, mezun olan örencilerin, bu ülkenin geliimine katk sunacan ve ülkeyi daha da ileriye tayacan söyledi. Rektör Durmu, Bu mezuniyet üniversitemizden ve bilimden bir kopu deildir. Aksine üniversitemizle bütünleme ve bilimsel bilgiyi arama yolunun balangcdr. Artk bir bilim insan olarak hayatnzda bilimsel bilgiyi tatbik edecek, bilimi yolunuza fener yapacak ve milletimizin yolunu aydnlatacaksnz. Deerli Velilerimiz, yemeyip yedirdiiniz, giymeyip giydirdiiniz, içmeyip içirdiiniz, ksacas en deerli varlklarnz, evlatlarnz bizlere emanet ettiniz. Güveniniz için sizlere ükranlarm sunuyorum. Güveninizi boa çkarmamak için de elimizden geleni yaptmza inanmanz istiyorum diye konutu.

Selamlama konumasndan sonra Batman Üniversitesi birincisi Ferzi Melek Douya baar belgesi ve ödülü Vali ahin ve Rektör Durmu tarafndan verildi. Binlerce örencinin keplerini atmas ile tören tamamland.

Ana Sayfaya Git