Milli Eğitim’den Okullara Kış Saati Ayarı

Milli Eğitim Bakanlığı, gün ışımadan okula başlanılmaması için bir genelge yayımladı. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gün aydınlanmadan okula başlamasını önlemek için genelge yayımladı. İllerdeki okulların başlama saatleri bu genelgeye göre ayarlanacak.

Haberler 14.09.2017 - 16:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gün aydnlanmadan örencilerin karanlkta trafikte eziyet çekilmesini önlemek için yaymlanan genelgede, servis saatlerinin de deitirilmesi istendi.

KI SAAT UYGULAMASINA GEçLMEYECEK

Sabah gün madan okul yoluna çkan örenciler için genelge yaymlayan Milli Eitim Bakanlnn 8 Eylül tarihinde yeni eitim öretim ylna okul servislerini ilgilendiren bir genelge yaymlad örenildi.

Milli Eitim Bakan smet Ylmaz onayyla, Temel Eitim Genel Müdürü Cem Gençolu imzasyla 81 ilin valiliine ve tüm okullara Sene ba yaplacak ilemler balkl genelge gönderildi. Yaymlanan genelgenin 4. maddesinde, 2017/2018 eitim-öretim ylnda k saati uygulamasna geçilemeyeceinin göz önünde bulundurulmas istendi.

Bununla birlikte Tamal sistem ve özel örenci servisiyle tanan örencilerin gün aydnlanmadan yola çkmalarna müsaade edilmemesi talimat verildi.

LK DERSLER GÜN IIINA GÖRE AYARLANACAK

Tüm il valiliklerine gönderilen genelgede, her ilin kendi corafi koullar dikkate alnmas ve ilk ders balama saatinin gün ndan daha fazla yararlanlmasn temin edecek ekilde belirlenmesi, örencilerin karanlk saatlerde servislerle trafikte eziyet çekmemelerini istedi.

Genelgede, okula giri ve servis saatlerinin valilikler tarafndan belirlenmesi gerektii vurgulanrken, akam çk saatiyle ilgili herhangi bir bilgiye yer verilmedi.

KAYIT ÜCRET ALAN OKUL YÖNETCLERNE LEM

Milli Eitim Bakanl gün madan yola çklmamas gerektiini belirten genelgede, velilerden kayt ücreti ad altnda alnan ücretlerin talep edilmemesi gerektiini bir kez daha hatrlatt. Bu Kapsamda ücret isteyen okul yöneticileri hakknda ilem yaplacan açklad.

Ana Sayfaya Git