Milli Eğitim’den Okullara Kış Saati Ayarı

Milli Eğitim Bakanlığı, gün ışımadan okula başlanılmaması için bir genelge yayımladı. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gün aydınlanmadan okula başlamasını önlemek için genelge yayımladı. İllerdeki okulların başlama saatleri bu genelgeye göre ayarlanacak.

Milli Eğitim’den Okullara Kış Saati Ayarı

Gün aydınlanmadan öğrencilerin karanlıkta trafikte eziyet çekilmesini önlemek için yayımlanan genelgede, servis saatlerinin de değiştirilmesi istendi.

KIŞ SAATİ UYGULAMASINA GEÇİLMEYECEK

Sabah gün ışımadan okul yoluna çıkan öğrenciler için genelge yayımlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın 8 Eylül tarihinde yeni eğitim öğretim yılına okul servislerini ilgilendiren bir genelge yayımladığı öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz onayıyla, Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu imzasıyla 81 ilin valiliğine ve tüm okullara 'Sene başı yapılacak işlemler' başlıklı genelge gönderildi. Yayımlanan genelgenin 4. maddesinde, "2017/2018 eğitim-öğretim yılında kış saati uygulamasına geçilemeyeceğinin göz önünde bulundurulması" istendi.

Bununla birlikte “Taşımalı sistem ve özel öğrenci servisiyle taşınan öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmemesi" talimatı verildi.

İLK DERSLER GÜN IŞIĞINA GÖRE AYARLANACAK

Tüm il valiliklerine gönderilen genelgede, her ilin kendi coğrafi koşulları dikkate alınması ve ilk ders başlama saatinin gün ışığından daha fazla yararlanılmasını temin edecek şekilde belirlenmesi, öğrencilerin karanlık saatlerde servislerle trafikte eziyet çekmemelerini istedi.

Genelgede, okula giriş ve servis saatlerinin valilikler tarafından belirlenmesi gerektiği vurgulanırken, akşam çıkış saatiyle ilgili herhangi bir bilgiye yer verilmedi.

KAYIT ÜCRETİ ALAN OKUL YÖNETİCİLERİNE İŞLEM

Milli Eğitim Bakanlığı gün ışımadan yola çıkılmaması gerektiğini belirten genelgede, velilerden kayıt ücreti adı altında alınan ücretlerin talep edilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Bu Kapsamda ücret isteyen okul yöneticileri hakkında işlem yapılacağını açıkladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz