Muhammed artık okullu

Diyarbakır'ın Sur Belediye Başkan Vekili Kaymakam Abdullah Çiftçi, aile bütçesine katkı sunmak için simit satarken tanıştığı 11 yaşındaki Muhammed Ercan'ı, eğitim masraflarının karşılanmasını sağlayarak yeniden okulla buluşturdu

Haberler 23.09.2018 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda aile bütçesine katk salamak için simit satan 11 yandaki Muhammed Ercan, ara verdii okuluna devlet desteiyle döndü.

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Sur Belediyesi, ilçede rutin hizmetlerin yan sra sosyal belediyecilik anlayyla da vatandalarn yaamna dokunacak çalmalar yürütüyor.

Sur Belediye Bakan Vekili Kaymakam Abdullah çiftçi, bu kapsamda Surun cadde ve sokaklarnda geziyor, esnaf ziyaret ediyor, vatandalarla görüüyor, kendisine iletilen sorunlarn bir bir çözülmesini salyor.

Bu ziyaretler srasnda simit satan Muhammed Ercan (11) ile tanan çiftçi, yapt görümede Ercann aile ekonomisine katk salamak amacyla simit sattn, bunun için de okulunu brakmak zorunda kaldn örendi.

çiftçi, eitim masraflarn karlama ve bir ylda sataca simitleri satn almak art ile Ercandan okula devam etmesini istedi.

Bu destek ile Muhammed, ara verdii okuluna 5. snfta yeniden balad.

EN ÖNEML MZ ETM

çiftçi, beraberinde lçe Milli Eitim Müdürü Eyüp Uçak, belediyenin özel kalem müdürü Adnan Türk, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf (SYDV) Müdürü Tevfik Fidan ile Ercan ailesine ziyarette bulundu.

Ercan ailesi, Kaymakam çiftçiye yardmlar için teekkür etti.

Aile ile görüerek, skntlarn dinleyen çiftçi, sorunlar çözmek için yardmc olacaklarn söyledi.

çiftçi, Ercann eitim masraflarn karlayarak tekrar okula balamasn saladklarn belirtti.

çocuklarn eitimine çok önem verdiklerini vurgulayan çiftçi, Muhammed prl prl bir çocuk. Göreve baladmdan beri en önemli iimizin eitim olduunu söylüyorum. Yapacamz yoldan, kaldrmdan, altyapdan çok daha önemli olan iin eitim olduunu ve insan yetitirmek olduunu hep ifade ettik. diye konutu.

Muhammedin sorumluluunu bilen bir çocuk olduunu, ailesinin geçimine katk salamak için ciddi gayret gösterdiini gördüklerini kaydeden çiftçi, bunun onun yüreindeki cevheri gösterdiini dile getirdi.

çiftçi, Bu yata annesine, babasna, kardelerine yardmc oluyordu. Biz de yürei prl prl olan bu kardeimizi tekrar okulla tantralm istedik. ifadelerini kulland.

- GAYRETMZ çOCUKLARIMIZIN OKULDAN UZAK KALMASINI ENGELLEMEK

Sadece Muhammedi deil, ilçede Muhammed gibi çeitli nedenlerle eitimini yarda brakan baka çocuklar da bulunduunu, onlar da okulla buluturmak için çaltklarna iaret eden çiftçi, lçe Milli Eitim Müdürlüünce bu konuda alan taramas yapldn söyledi.

çiftçi, Okuldan uzaklaan çocuklarmz tekrar okula kazandrma noktasnda çalyoruz. Tüm gayretimiz bu güzel çocuklarmzn okuldan uzak kalmasn engellemek, kayp bir neslin olumasnn önüne geçmektir. Muhammed gibi birçok çocuumuz var. eklinde konutu.

- MUHAMMEDN HEDEF DOKTOR OLMAK

Devletin imkanlarn vatandalar için seferber ettiklerini dile getiren çiftçi, unlar kaydetti:

Devletimiz güçlü bir devlet, imkanlarmz var. Bu kardelerimizin gayretlerini desteklememiz gerekiyor. Muhammed bu hafta heyecanla okula balad. Doktor olacam. diyor. nallah takip edeceiz, Muhammedin eitim masraflarn karlamaya devam edeceiz. Bir, iki senesi zayi oldu. nallah bunu zekasyla ve çalkanlyla telafi edecek. Biz de sokaklarda Muhammed gibi çocuklar aramaya ve onlar okula kazandrmaya devam edeceiz. Muhammedin bir sene boyunca sataca simitleri ailesine destek olmak için satn aldk. Aileye de destek olacaz.

Eitim masraflarn biz karlayacaz. dedik, anlatk. Muhammed ve birkaç arkadann ailesiyle bu ekilde bir anlamamz oldu. Onlar sokaklarda deil, okul bahçelerinde, ders çalrken, top oynarken görmü olacaz.

Ercan da Kaymakam çiftçi ile tanmas sayesinde tekrar okula balad için mutlu olduunu belirtti.

çiftçi ve beraberindekiler, daha sonra eitimine ara veren Rojhat Aydnn (13) ailesini ziyaret etti.

Aileye çocuklarnn eitim masrafn karlayacaklarn belirten çiftçi, onlardan çocuklarn okula göndereceklerine dair söz ald.

Aydnn okula balamas için gerekenlerin yaplmas konusunda talimat veren çiftçiye aile bireyleri de kendilerine sunulan destekten dolay teekkür etti.

Ana Sayfaya Git