Müzik öğretmeninden "15 Temmuz Demokrasi Marşı"

Siirt'te müzik öğretmeni Zakir Alp, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların gösterdiği kahramanlığı ve milli irade ruhunu anlatan marş besteledi.

Haberler 01.04.2017 - 23:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt Takasbank Güzel Sanatlar Lisesinde görev yapan Alp, darbe giriimi srasnda yaananlardan etkilenerek, milli irade ruhunun ölümsüzletirilmesi ve gelecek nesillere aktarlmas amacyla iir yazd.

Alpin yazd iiri besteledii, ana temasn 15 Temmuz gecesi yaanan olaylar, yükselen atlar ve ehitlerin oluturduu 15 Temmuz Demokrasi Mar ilk olarak 6 Nisanda kentte Türkiye Gençlik Vakf Konferans Salonunda düzenlenecek etkinlikte farkl okullarda görev yapan 30 müzik öretmeni tarafndan seslendirilecek.

- 15 Temmuz, hepimiz için çok karanlk bir geceydi

Alp, AA muhabirine yapt açklamada, 15 Temmuz gecesinin Türk demokrasi tarihine karanlk bir gece olarak girdiini söyleyerek, unlar belirtti:

O gece yaananlar, ehit düenleri unutmamak ve unutturmamak adna böyle bir çalma yaptk. FETÖcü askerler Ankara ve stanbul gibi Siirtte de sokaa indi. Ama millet kendi iradesine darbe vurmaya çalanlara geçit vermedi. O gece tanklarn ve silahlarn önünde durarak, bedenimizi nasl siper ettiimizi bütün dünyaya gösterdik. O geceye özgü bir mar kaleme aldm.

Alp, besteledii mar 30 müzik öretmeni ile seslendirecek olmann heyecann yaadn belirtti.

Mar seslendirecek öretmenlerden Ömer Egemen Odaba, amaçlarnn kentteki müzik öretmenleri olarak bir araya gelip,15 Temmuzda yaplan darbe giriiminin brakt izleri halka anlatmak, gelecek nesillere aktarmak olduunu dile getirdi.

Tuba Atnç da, darbe giriimine ilikin farkndal artrmak için mar seslendirme karar aldklarn bildirdi.

Atnç, düzenlenecek etkinlikte bu marn yan sra vatan konulu türküler de seslendireceklerini aktard.

- Allah bir daha mar yazdracak olaylar yaatmasn

l Milli Eitim Müdürü Fethi Suay, FETÖnün 15 Temmuzda gerçekletirdii darbe teebbüsünün unutulmamas adna yaplan çalmann önemli olduunu söyledi.

O gece yaananlarn gelecek kuaklara aktarlmas adna bestelenen marn önemli olduunu vurgulayan Suay, stiklal airimiz Mehmet Akifin de dedii gibi, Allah bir daha bu millete mar yazdrmasn, mar yazdracak olaylar yaatmasn. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git