Müzik öğretmeninden "15 Temmuz Demokrasi Marşı"

Siirt'te müzik öğretmeni Zakir Alp, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların gösterdiği kahramanlığı ve milli irade ruhunu anlatan marş besteledi.

Müzik öğretmeninden

Siirt Takasbank Güzel Sanatlar Lisesinde görev yapan Alp, darbe girişimi sırasında yaşananlardan etkilenerek, milli irade ruhunun ölümsüzleştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla şiir yazdı.

Alp'in yazdığı şiiri bestelediği, ana temasını 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylar, yükselen ağıtlar ve şehitlerin oluşturduğu "15 Temmuz Demokrasi Marşı" ilk olarak 6 Nisan'da kentte Türkiye Gençlik Vakfı Konferans Salonu'nda düzenlenecek etkinlikte farklı okullarda görev yapan 30 müzik öğretmeni tarafından seslendirilecek.

- "15 Temmuz, hepimiz için çok karanlık bir geceydi"

Alp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesinin Türk demokrasi tarihine karanlık bir gece olarak girdiğini söyleyerek, şunları belirtti:

"O gece yaşananları, şehit düşenleri unutmamak ve unutturmamak adına böyle bir çalışma yaptık. FETÖ'cü askerler Ankara ve İstanbul gibi Siirt'te de sokağa indi. Ama millet kendi iradesine darbe vurmaya çalışanlara geçit vermedi. O gece tankların ve silahların önünde durarak, bedenimizi nasıl siper ettiğimizi bütün dünyaya gösterdik. O geceye özgü bir marş kaleme aldım."

Alp, bestelediği marşı 30 müzik öğretmeni ile seslendirecek olmanın heyecanını yaşadığını belirtti.

Marşı seslendirecek öğretmenlerden Ömer Egemen Odabaşı, amaçlarının kentteki müzik öğretmenleri olarak bir araya gelip,15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin bıraktığı izleri halka anlatmak, gelecek nesillere aktarmak olduğunu dile getirdi.

Tuba Atınç da, darbe girişimine ilişkin farkındalığı artırmak için marşı seslendirme kararı aldıklarını bildirdi.

Atınç, düzenlenecek etkinlikte bu marşın yanı sıra vatan konulu türküler de seslendireceklerini aktardı.

- "Allah bir daha marş yazdıracak olaylar yaşatmasın"

İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe teşebbüsünün unutulmaması adına yapılan çalışmanın önemli olduğunu söyledi.

O gece yaşananların gelecek kuşaklara aktarılması adına bestelenen marşın önemli olduğunu vurgulayan Suay, "İstiklal şairimiz Mehmet Akif'in de dediği gibi, Allah bir daha bu millete marş yazdırmasın, marş yazdıracak olaylar yaşatmasın." ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz