O imama tebrik

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Muş'ta maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarına okul dışındaki zamanlarında camide İngilizce, Türkçe, matematik ve tarih dersleri veren imam Ertuğrul Kertil'i telefonla arayarak, çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Haberler 05.04.2017 - 07:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yardmcs Numan Kurtulmu, Muun Varto ilçesinde maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarna camide ngilizce, Türkçe, matematik ve tarih dersleri veren imam Erturul Kertili çalmalarndan dolay tebrik etti.

Basna, mamdan yoksul çocuklara camide eitim haberiyle gündeme gelen Erturul Kertil, haberin ardndan vatandalarn kendisine ilgi gösterdiini söyledi.

Babakan Yardmcs Kurtulmuun da kendisini telefonla arayarak çalmalarndan dolay tebrik ettiini anlatan Kertil, unlar kaydetti:

O MAMA TEBRK

Baarlarmn devamn diledi. çok güzel i yaptm, bunu sürdürmemi istedi. Ben de aradndan dolay çok memnun olduumu, bu ie daha evkle sarlacam söyledim. Caminin eksikliklerini hepsini bildirdik. Talimat verdi, bütün ihtiyaçlarmz giderecekler. Ömrüm yettii müddetçe çalmalarma daha bir evkle devam edeceim. çocuklara daha iyi eitim vermem için camimize projeksiyon, bilgisayar, yaz tahtas ve krtasiye malzemesi gönderecekler ayrca camimize hal ykama makinesi alacaklar. Gariban ve yoksul bir mahalle. Bizler de kendi imkanlarmzla bir eyler yapmaya çalyoruz. Bu yardmlar gerçekten beni ve mahalle halkn çok rahatlatt.

Amasyadan 7 yl önce Muun Varto ilçesi Hürriyet Mahallesindeki Hz. Ömer Camisine atanan stanbul Üniversitesi lahiyat Fakültesi mezunu Erturul Kertil, mahallede ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin ilkokul ve ortaokuldaki çocuklarna okul saatlerinin dnda kalan zamanlarda ders veriyor. Caminin içerisine ast tahtada namaz vakitlerinin dnda ngilizce, Türkçe, matematik ve tarih dersleri veren Kertil, çocuklar için çeitli sosyal etkinlikler de düzenliyor.

Ana Sayfaya Git